TÉMA

Manuál

Les dopravních značek v Praze mate řidiče. Město pracuje na zlepšení

V Praze je aktuálně přes sto šedesát tisíc značek. Podle vedení metropole vytvářejí vizuální smog a často i nepřehledné situace pro řidiče. Radní proto nechali zpracovat manuál, který poslouží k lepšímu umisťování cedulí.
9. 3. 2024|

Česko v úterý udělilo Ukrajincům 3600 víz. Nemocnice uprchlíkům nabízejí ubytování

Česko udělilo lidem zasaženým ruskou invazí na Ukrajinu doposud přes 245 tisíc víz. V úterý jich přibylo 3600. Informace ve středu na Twitteru zveřejnilo ministerstvo vnitra. Po pondělním nárůstu běženců zhruba o dvě tisícovky se počet nově udělených víz vrátil k podobnému počtu jako koncem minulého týdne. Do pomoci uprchlíkům z Ukrajiny se zapojují nemocnice napříč republikou – nabízejí jim ubytování.
30. 3. 2022Aktualizováno30. 3. 2022, 17:17|

Centrum Mikulova bez reklamních stojanů prokouklo. Podnikatelé se řídí manuálem

V Mikulově se během půl roku podařilo snížit počet reklam v centru města a sjednotit jejich vzhled. Podnikatelé a majitelé provozoven se řídí manuálem, který říká, jak má reklama vypadat. Z historického centra by měl takzvaný reklamní smog úplně zmizet do konce roku.
3. 9. 2021|
OVM

Plaga chce respirátory pro učitele z šesti nejvíce nakažených regionů, nesouhlasí s ošetřovným do 13 let

Vláda by měla podle ministra školství Roberta Plagy (ANO) poskytnout respirátory každému učiteli v Praze a dalších pěti regionech nejvíce postižených koronavirem, řekl v pořadu Otázky Václava Moravce. Každý z učitelů by měl podle ministra dostat minimálně deset respirátorů ze Správy státních hmotných rezerv. Plaga také uvedl, že nesouhlasí s navýšením věku u ošetřovného z 10 na 13 let.
13. 9. 2020|

Krása měst mizí pod nánosem reklamy. Praha to chce změnit, Znojmo už to zvládlo

Pražští radní si jako jeden ze svých cílů vytkli boj s vizuálním smogem. Přemíra reklamy a dopravních značek v ulicích degraduje podle architektů a urbanistů veřejné prostranství. Ukázkovým příkladem je centrum Prahy a na radnici Prahy 1 v tom politici z „velké radnice“ našli spojence. Podobný problém řeší i v dalších městech. Nejdál jsou například ve Znojmě nebo v Brně, kde obchodníkům nabízí Manuál dobré praxe reklamy a označování provozoven.
12. 2. 2019|