TÉMA

Schizofrenie

Kauza Krym se zatím znovu otevírat nebude. Advokát Babiše mladšího neuspěl se stížností

Případ údajného zavlečení na Krym syna bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) zatím pokračovat nebude. Advokát Andreje Babiše mladšího Vítězslav Dohnal neuspěl se stížností proti rozhodnutí policie, která loni případ už podruhé odložila, uvedl to na dotaz České televize. Další možný postup chce ještě prodiskutovat s klientem.
19. 1. 2022Aktualizováno19. 1. 2022, 16:56|

Za znásilnění u Litoměřic uložil soud Abdalláhu Diallovi dvouletý trest, trpí schizofrenií

Okresní soud v Litoměřicích poslal  Abdalláha Dialla za znásilnění nezletilé dívky a krádež jejího mobilu na dva roky do vězení. Muž původem z Libye je psychicky nemocný, soud nařídil ústavní léčbu. Rozsudek není pravomocný, obhájce i státní zástupkyně si nechali lhůtu na rozmyšlenou.
4. 6. 2020|
Doporučujeme

Tabák přispívá ke vzniku deprese a schizofrenie, ukázal výzkum

Kouření tabáku vede nejen k rakovině, ale také zvyšuje pravděpodobnost vzniku depresí a schizofrenie. Dokládá to výzkum vědců z univerzity v Bristolu.
7. 11. 2019Aktualizováno10. 11. 2019, 11:52|

GIBS prověřuje policistu, který odložil případ údajného únosu Babiše mladšího na Krym

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) prověřuje od ledna policistu, který loni odložil případ možného únosu Andreje Babiše mladšího. Ten měl být podle svých slov odvlečen na anektovaný Krym a informoval o tom kriminalisty, kteří ale případ nakonec neřešili. Se zjištěním přišel v úterý deník Právo.
5. 2. 2019|

Proč se člověk nemůže sám zlechtat? Vědci popsali, jak mozek rozlišuje cizí a vlastní dotyky

Pokud se člověk dotýká sám sebe, mozek na to reaguje méně než při doteku od ostatních. Naznačila to nová studie, kterou zveřejnil odborný časopis Proceedings of the National Academy of Sciences. Podle vědců by jejich zjištění mohlo přispět k lepšímu porozumění tomu, co konkrétně se v lidském těle po obou typech těchto doteků děje.
23. 1. 2019|