TÉMA

Jaroslav Plesl

V Dejvickém divadle panuje po smrti Stalina zmatek a panika

Co se odehrávalo za zdmi Kremlu po smrti diktátora Stalina? Dejvické divadlo připravilo adaptaci komiksového románu Ztratili jsme Stalina o událostech roku 1953. V režii Michala Vajdičky hrají například Jaroslav Plesl a Tomáš Jeřábek.
6. 3. 2024|

O sexu se nestydíme mluvit, o smrti ano, říká David Ondříček. Tabu ruší divadelní hrou

David Ondříček, několikanásobný držitel Českých lvů a Cen české filmové kritiky, patří k nejvýraznějším současným českým filmařům. Jeho nejnovější počin ovšem diváci neuvidí na velkém plátně, ale v komorním prostoru Dejvického divadla v Praze. Přímo pro tuto scénu Ondříček napsal a také zrežíroval hru. Bilanci jednoho života nazval otázkou: Kde je ta ryba?
9. 5. 2023|

Ucpanej systém míří do kin. V Dejvickém divadle ale po dvanácti letech končí

Končí nejúspěšnější inscenace Dejvického divadla, která je dlouhodobě beznadějně vyprodaná. Představení Ucpanej systém bude mít derniéru 19. dubna, aby ale mohli naposledy vidět inscenaci i ti, na které se vstupenky dodnes nedostaly, bude v přímém přenosu promítaná ve 119 českých kinech.
14. 4. 2023|

Studio DVA propírá skandál s Beckhamem. „Okolní svět umí být hnusnější než bulvár,“ říká Zelenka

Jak mocný a nebezpečný je svět bulváru? Scenárista a režisér Petr Zelenka rozbírá v nové hře bulvární aféru kolem údajného milostného poměru Davida Beckhama. Přestože jméno fotbalové hvězdy se stalo názvem hry, hlavním hrdinou je šedá eminence britského bulváru Max Clifford. V podání Jaroslava Plesla.
24. 3. 2022|

Plesl si zahrál s Janáčkovou filharmonií. Koncert mu zajistily kriminální Stíny v mlze

Radim Špaček natáčí v Ostravě nový krimiseriál Stíny v mlze. Pohled do zákulisí kriminální práce rozšíří také rozebírání osobního života vyšetřovatelů. V seriálu si zahrála i Janáčkova filharmonie, která o víkendu na place doprovázela jednu z postav v podání Jaroslava Plesla při koncertu v aule Gong.
15. 9. 2020|

ČT mimořádně zpřístupnila 25 filmů

Česká televize ze svého videoarchivu mimořádně vybrala pětadvacet kinosnímků, které poslouží jako ohlédnutí za tuzemskou porevoluční kinematografií. Společnou mají nominaci na některou z českých filmových cen (většina dokonce ocenění i získala) a také omezenou dobu, po kterou je lze zhlédnout. V iVysílání si tyto filmy můžete přehrát jen do 12. dubna 2020.
28. 3. 2020|

V Dejvickém divadle hledají komplice, může jím být každý

Kdo už je a kdo ještě není spolupachatel, zjišťuje nová inscenace Dejvického divadla. Hru Komplic napsal před téměř půlstoletím švýcarský dramatik Friedrich Dürrenmatt. Detektivní groteska o hledání hranice viny ve zkorumpované společnosti nevyžadovala podle tvůrců žádnou přílišnou aktualizaci.
9. 2. 2020Aktualizováno9. 2. 2020, 20:20|

Za Žáby bez jazyka toho dost řekne trailer

S nebezpečnými rodinnými vztahy a se strukturou počítačových her si pohrává nový film Miry Fornay. Žáby bez jazyka natočila v česko-slovenské produkci podle vlastního scénáře. Premiéra snímku je plánována na 9. dubna příštího roku, s předstihem novinku přibližuje trailer.
3. 12. 2019|

Za lásku se musí bojovat. Hodinářův učeň představuje upoutávku

Hodinářův učeň představuje první upoutávku. Očekávaná pohádka, ve které hrají Viktor Preiss, Jaroslav Plesl, Václav Neužil, Jana Plodková či Miroslav Krobot, bude mít premiéru už v polovině srpna. Na trailer se můžete podívat již nyní.
26. 5. 2019|

Čas na pohádku se blíží. Hodinářův učeň představuje první teaser

Dobro, zlo a láska nechybí v nové celovečerní pohádce Hodinářův učeň, kterou natočila Jitka Rudolfová. V kinech bude mít premiéru v polovině letošního srpna. Klasický, ale zároveň zábavný příběh s předstihem představuje divákům první teaser.
15. 4. 2019|

Recenze: Děs a běs Ceny za štěstí aneb Vykročení levou nohou

První česká filmová premiéra letošního roku připadla na snímek Olgy Dabrowské Cena za štěstí, který tvůrci a distributoři nazývají dramatem. Ale mnohem spíš a víc běží o nechtěnou tragikomedii až komedii. Snad tohle není předzvěst tuzemské produkce s letopočtem 2019.
12. 1. 2019|

Přistupte blíže! Hodinářův učeň, zvířecí muž a siamská dvojčata vystupují v Lednici

Na nádvoří jízdárny v zámku Lednice přijelo o víkendu panoptikum. V cirkusových kulisách tu režisérka Jitka Rudolfová natáčela výpravnou pohádku Hodinářův učeň. Ve snímku, který vzniká v koprodukci České televize, si zahráli Jana Plodková, Václav Neužil nebo Viktor Preiss.
22. 10. 2018|

Všeho do času, pozná v nové pohádce Hodinářův učeň

Filmovou pohádku je stále ještě možné vyprávět bez prvoplánové podbízivosti a přeslazených klišé, věří režisérka a scenáristka Jitka Rudolfová. Takovým by měl být pohádkový příběh Hodinářův učeň, který od konce srpna natáčí na Panské skále u Kamenického Šenova. Do snímku v koprodukci České televize obsadila Viktora Preisse, Jaroslava Plesla či Miroslava Krobota.
6. 9. 2018Aktualizováno6. 9. 2018, 17:55|