TÉMA

Brutal Assault

Na slámě a v blátě. Letošní Brutal Assault se nesl ve znamení rozmarů počasí

Letošní, v pořadí již 26. ročník festivalu Brutal Assault si v josefovské pevnosti u Jaroměře nenechalo ujít bezmála 18 tisíc fanoušků metalu z celého světa. Na pěti pódiích se během pěti dnů vystřídalo rekordních více než 150 kapel domácí i zahraniční hudební scény.
14. 8. 2023|

Příznivci tvrdé hudby se sjeli na Brutal Assault do Josefova. Zahraje na něm přes 150 kapel

Hudební festival Brutal Assault začal ve středu v barokní pevnosti v Josefově u Jaroměře na Královéhradecku. Patří mezi jeden z největších metalových svátků v Evropě, organizátoři očekávají příjezd zhruba 18 tisíc návštěvníků. Festival skončí v neděli po půlnoci.
9. 8. 2023|

Metalový Brutal Assault rozduní pevnost Josefov více než 150 vystupujícími, myslí i na děti

Do historické vojenské pevnosti Josefov ve východních Čechách se od 9. do 12. srpna vrátí hudební festival Brutal Assault. Přehlídka metalové scény slibuje možnost si poslechnout během čtyř dnů přes sto padesát vystupujících. Pořadatelé vedle hudby zdůrazňují i doprovodný program, letos připravený i pro nejmenší festivalové návštěvníky.
21. 7. 2023|

Do pevnosti Josefov míří Mercyful Fate. Festival Brutal Assault se vrací naplno

Brutal Assault se vrací v plné síle, hlásí pořadatelé metalového festivalu. V pevnosti Josefov v Jaroměři zahraje od 9. do 13. srpna zhruba sto padesát kapel z Česka i zahraničí. Pětadvacátý ročník pro metalové fanoušky pozval třeba Mercyful Fate nebo Mayhem.
9. 8. 2022|

Devět tuzemských festivalů, které stihnete do konce srpna

Příznivci metalové hudby, operního zpěvu, nového cirkusu, flamenka i filmu si do konce srpna mohou přijít na své na některém z letních festivalů. Mnohé přehlídky se konají se zeštíhleným programem nebo méně hvězdnými zahraničními hosty, než jsou jejich návštěvníci zvyklí z „nepandemických“ let.
12. 8. 2021|

Recenze: Brutal Assault se nesl ve znamení ohňů, duhy, plující toiky a postapokalyptické vize světa

Čtyřiadvacátý ročník metalového festivalu Brutal Assault se konal od 7. do 10. srpna tradičně v josefovské pevnosti a pořadatelé hlásí rekord v návštěvnosti. Metalový svátek si letošní rok nenechalo ujít na třiadvacet tisíc příznivců tvrdé hudby… a festivalových „nej“ bylo víc.
13. 8. 2019|

Nabroušené kytary, utržené mikrofony a nadšené davy. Odstartoval 24. ročník festivalu Brutal Assault

Sto třicet skupin z Česka i zahraničí a kolem dvaceti tisíc fanoušku té nejtvrdší hudby. Brutal Assault, jeden z největších metalových festivalů, obsadí až do soboty 10. srpna barokní pevnost Josefov v Jaroměři. Z původně malého festivalu se během let stal už potřetí beznadějně vyprodaný kolos, letošek je co do návštěvnosti navíc rekordní.
8. 8. 2019|

Výtvarník Szpajdel nakreslil logo pro Metallicu či Foo Fighters, teď své výtvory ukazuje i v Česku

Začal Brutal Assault, jeden z největších evropských metalových festivalů. V pevnosti Josefov v Jaroměři na Náchodsku do soboty zahraje přes 130 kapel z Česka i ciziny. Pořadatelé čekají 20 tisíc návštěvníků. Vidět tam mohou i výstavu belgického výtvarníka Christopha Szpajdela. Na festival přivezl svá loga, která tvoří pro rockové hudební skupiny z celého světa, včetně Metallicy nebo Foo Fighters.
7. 8. 2019|

Metalový kotel Brutal Assault začíná žhavit. V Josefově vystoupí Parkway Drive či Napalm Death

V pevnosti Josefov ve středu startuje čtyřiadvacátý ročník festivalu Brutal Assault, který nabídne sto třicet kapel na pěti pódiích. Do barokní pevnosti by se podle odhadu pořadatelů mělo sjet na dvacet tisíc metalových fanoušků, akce je vyprodaná. Mezi největší taháky patří australští Parkway Drive, britští Napalm Death nebo thrashmetalová ikona Anthrax.
7. 8. 2019|

Line-up 24. ročníku festivalu Brutal Assault je kompletní, dorazí 130 interpretů

Hudební festival Brutal Assault neláká do historické pevnosti Josefov jen na velká jména. Má především pestrý a různorodý line-up více než 130 interpretů, který fanouškům hudby otevírá obzory. Nezaměřuje se ale pouze na hudbu, nabízí i neotřelé výstavy nebo moderované rozhovory s osobnostmi scény. A právě to z něj dělá jeden z největších a nejnavštěvovanějších festivalů v Evropě.
23. 6. 2019|

Recenze: Brutal Assault ve víru prachu a pod rouškou oparu z absinthové limonády

Letošní 23. ročník festivalu Brutal Assault je za námi. Hudební akce, která vyvrcholila v noci ze soboty na neděli, se nesla ve znamení ohně, doutnající trávy, hasičských sirén i výpadků elektřiny. Nic z toho však nezkazilo jedinečnou atmosféru josefovské pevnosti a bezmála dvacet tisíc návštěvníků z celého světa, jež si tento metalový svátek nenechali ujít, se pod tíhou kytarových riffů oddávalo zábavě, a dokonce i tanci.
13. 8. 2018|