TÉMA

Oldřich Kaiser

Kmotr si pro sebe ukradl Audioknihu roku 2022, s pomocí Oldřicha Kaisera

Absolutním vítězem ankety Audiokniha roku 2022 se stala mafiánská sága Kmotr. Bestseller Maria Puza načetl Oldřich Kaiser. Kmotr v jeho podání zvítězil také v kategoriích Interpret a Jednohlasná četba. Odborná porota rozdala ceny celkem v deseti kategoriích. Za mimořádný přínos byla oceněna Taťjana Medvecká.
27. 4. 2023|

Na Štědrý den Bohdalová skypuje s Pierrem Richardem, Roden říká pravdu a Kaiser s Lábusem se hádají

Do tuzemských kin po pandemických odkladech vstupuje Vánoční příběh. Film Ireny Pavláskové se odehrává během Štědrého dne, kdy se hrdinové potkávají se svými blízkými, ale i náhodnými lidmi, s nimiž si navzájem ovlivní život. Podle slov režisérky nemá být Vánoční příběh limonáda, ale chce s humorem na plátno převést situace, které rodiny během vánočních svátků zažívají. V obsazení se sešla plejáda slavných jmen, jako Jiřina Bohdalová, Karel Roden či Hynek Čermák. V komediálních rolích se spolu po letech ve filmu objeví Jiří Lábus s Oldřichem Kaiserem. A roli přijal i francouzský komik Pierre Richard.
24. 11. 2022|

Kaiser uspěl u soudu. Vydavatel Blesku mu musí zaplatit 400 tisíc korun

Vydavatel Blesku, společnost Czech News Center (CNC) musí nakonec zaplatit Oldřichu Kaiserovi 400 tisíc korun za nepravdivou informaci o jeho příbuzenském vztahu s československým komunistickým prezidentem Antonínem Zápotockým. Městský soud v Praze na základě odvolání přiznal herci k původní částce dalších 150 tisíc. České televizi informaci poskytl mluvčí pražského městského soudu Adam Wenig.
11. 10. 2022|

Oldřich Kaiser se stal kvůli audioknize Kmotrem

Slavný román Maria Puza Kmotr o sicilské mafii ve Spojených státech vyšel poprvé v roce 1969. Na popularitě mu přidala i filmová adaptace. Teď je českému publiku dostupný i jako audiokniha. Kmotr nově mluví hlasem Oldřicha Kaisera.
3. 10. 2022|

Kaiser má dostat čtvrt milionu za mylnou informaci Blesku o příbuzenství se Zápotockým

Herec Oldřich Kaiser má dostat 250 tisíc korun od vydavatele Blesku za mylné informace o příbuzenském vztahu s komunistickým prezidentem Antonínem Zápotockým. Rozhodl o tom Obvodní soud pro Prahu 7, verdikt není pravomocný. ČT to řekla jeho mluvčí Iva Kaňáková. Kaiser dříve vysoudil od společnosti Czech News Center sto tisíc korun, do případu ale zasáhl Ústavní soud, podle kterého bylo odškodnění nedostatečné.
5. 5. 2022|

Herec Kaiser má od Blesku dostat vyšší odškodné. Sto tisíc je podle Ústavního soudu za lež málo

Oldřich Kaiser má podle výroku Ústavního soudu nárok na vyšší odškodné od vydavatele Blesku, společnosti Czech News Center. Ten zveřejnil lživou informaci o hercově příbuzenském vztahu s komunistickým československým prezidentem Antonínem Zápotockým. Obecné soudy Kaiserovi přiznaly odškodnění sto tisíc korun.
23. 11. 2021|

Kaiser s Lábusem se před 40 lety vsadili o malé pivo. A letos spolu stráví Štědrý den

Režisérka a scenáristka Irena Pavlásková točí Vánoční příběh. Premiéra nové komedie je plánována na letošní listopad. Po delší době se v ní před kamerou setkají Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří jako dvojice filmové diváky poprvé bavili před čtyřiceti lety. Více příležitostí, ať už komických, či vážných, ale dostali spíše vedle sebe než jako herecké duo.
20. 4. 2021|

350 let od smrti promlouvá Komenský z obrazovky z masa a kostí i animovaný

Od úmrtí světového myslitele a zakladatele moderní pedagogiky Jana Amose Komenského uplynulo v polovině listopadu tři sta padesát let. Významnou osobnost nejen tuzemských dějin připomenou také dva filmové projekty na obrazovkách České televize. Vzniklo dokumentární drama a animovaný seriál.
16. 11. 2020|

Vzniká film Poslední závod o tragické smrti Hanče a Vrbaty. Připomene hrdinu Emericha Ratha

Vzniká film Poslední závod, drama z počátků lyžařského sportu. Režisérovi a scenáristovi Tomáši Hodanovi byla předlohou tragédie z března 1913. Při závodu v Krkonoších tehdy zemřeli Bohumil Hanč a Václav Vrbata. Autoři filmu chtějí připomenout i opomíjenou postavu Emericha Ratha, který se snažil Hanče zachránit.
2. 11. 2020|

Nový film s Miroslavem Krobotem získal dvě ceny ve Varšavě. Premiéra se ale odkládá

Dvě ceny na festivalu ve Varšavě dostal nový slovensko-český film Muž se zaječíma ušima. Režisér snímku Martin Šulík získal cenu za nejlepší režii, film zároveň ocenila i ekumenická porota festivalu. Nová komedie měla původně přijít do kin 5. listopadu, kvůli vládním opatřením se ale její premiéra odkládá.
19. 10. 2020|

Krobotovi narostly zaječí uši. Šulíkův nový film se představuje trailerem

Muž se zaječíma ušima, desátý hraný film režiséra Martina Šulíka, vstoupí do českých kin 5. listopadu. Vyprávět bude příběh převráceného života i nevšedního vhledu – hlavní hrdina v podání Miroslava Krobota totiž získá neobvyklou schopnost slyšet lidské myšlenky. Tvůrci snímku, jenž vzniká v koprodukci České televize, nyní odtajnili trailer.
25. 8. 2020|

Miroslav Krobot díky zaječím uším uslyší i to, co by možná raději neslyšel

Miroslav Krobot, Oldřich Kaiser či Táňa Pauhofová se sešli v novém filmu slovenského režiséra Martina Šulíka. Tvůrce, který se českým divákům připomněl loni dramatem Tlumočník s Jiřím Menzelem v hlavní roli, začal natáčet další snímek, komedii Muž se zaječíma ušima.
29. 4. 2019Aktualizováno3. 5. 2019, 19:02|

Úhoři mají nabito, Vladimír Michálek je vysílá do akce a do kin

Uniformu nosí z nudy, svoje akce ale berou smrtelně vážně. Robert, Arny, Karlos, Dave a Komár jsou členové týmu, který do akce a od 21. února i do kin poslal režisér Vladimír Michálek. Ve snímku Úhoři mají nabito si ve volných chvílích hrají na Útvar rychlého nasazení. V hlavních rolích černé komedie koprodukované Českou televizí se objeví bratři Hádkové, Jiří Vyorálek či Oldřich Kaiser.
21. 2. 2019|

Úhoři už mají nabito. Před ostrým zásahem do kin vystřelují trailer

Doma to skřípe, dluhy se vrší a v práci to jde od desíti k pěti. Jak zažít ještě nějaké to vzrušení a zároveň pocit, že má člověk svůj život ve svých rukou? Pětice chlapíků v novém filmu Vladimíra Michálka si hraje na falešný Útvar rychlého nasazení. Černá komedie Úhoři mají nabito se do kin chystá 21. února, už nyní se ale představuje prvním trailerem.
14. 1. 2019|

Režisér Michálek nabíjí úhoře. Ve filmu se připletou k přepadení benzinky

Na západě Čech se Oldřich Kaiser připletl k přepadení benzinky. Na přání režiséra Vladimíra Michálka, který vše zaznamenal jako scénu pro svou novou černou komedii, kterou na Šumavě natáčí. Příběh o partě lidí, kteří se nedokážou vypořádat s vlastním životem a začnou si hrát na zásahovou jednotku, uvede pod názvem Úhoři mají nabito.
5. 8. 2018|