TÉMA

Penny Market

Samoobslužné pokladny v Česku přibývají, jinde v Evropě je ale ruší

Velká Británie i Spojené státy se odklánějí od samoobslužných pokladen. Některé řetězce je ruší kvůli většímu počtu krádeží a poruchovosti. V Česku je naopak čím dál víc prodejen instaluje.
5. 2. 2024|

Roste zájem o potraviny privátních značek. Roli hraje nižší cena i promo, říkají prodejci

V České republice podle prodejců roste zájem zákazníků o privátní značky, tedy produkty prodávané pod záštitou určitého obchodního řetězce. V současnosti představují asi čtvrtinu všech tržeb obchodů. Na jejich rostoucí oblibě se podílí i aktuální ekonomická situace domácností. Výhodou je totiž nižší cena, kterou konkurují známým značkám.
20. 6. 2023|

Antimonopolní úřad prověří, kde potraviny nejvíce zdražují. Jestli u zemědělců, dodavatelů, nebo obchodníků

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se bude zabývat vysokými cenami potravin. Chce zjistit, kdo v dodavatelském řetězci přiráží nejvíce, a kontrola se proto zaměří na zemědělce, zpracovatele i obchodníky. Samotná vysoká cena nebo nepřiměřená marže nicméně není protizákonná, úřad by musel najít důkazy o existenci kartelové dohody, nebo zneužití dominantního postavení.
21. 2. 2023|

Mladíkovi hrozí šest let vězení za požár supermarketu. Zapalovačem chtěl vyprostit mobil z nákupního vozíku

Policie obvinila osmnáctiletého mladíka, který podle ní způsobil požár supermarketu Penny v západočeském Chodově. Muž byl opilý a v tom stavu dospěl k rozhodnutí použít zapalovač k vyproštění mobilního telefonu, který mu uvázl v plastovém nákupním vozíku. Výsledkem byl zcela zničený obchod, při požáru vznikla téměř devětačtyřicetimilionová škoda. Vzhledem k tomu hrozí mladému muži až šest let vězení.
9. 11. 2022|

Obchody před Štědrým dnem hlásí nával zákazníků, může jít o nejsilnější prodejní den roku

Potravinářské řetězce i on-line supermarkety sledují enormní zájem zákazníků. Někteří obchodníci předpokládají, že bude 23. prosinec nejsilnějším prodejním dnem roku. Nejčastěji lidé kupují čerstvé potraviny jako maso, uzeniny, sýry, ovoce a zeleninu či pečivo. Lidé do košíků vkládají ale také cukroví nebo alkohol. Kromě potravin je stále vysoká poptávka po vánočních dárcích, například v podobě kosmetických balíčků, které někteří prodejci nabízejí nyní za snížené ceny.
23. 12. 2021|

Obchodní řetězec chce ve Velkém Beranově stavět logistické centrum. Voliči opět rozhodnou v referendu

Ve Velkém Beranově na Jihlavsku budou lidé znovu v místním referendu rozhodovat o tom, jestli může na území obce společnost Penny Market postavit své logistické centrum. Před třemi lety obyvatelé v referendu stavbu odmítli. Mezitím kraj postavil silniční obchvat, který by sklady odděloval od obytné zástavby. O opakování referenda rozhodli zastupitelé obce, konat se bude při sněmovních volbách 8. a 9. října.
9. 9. 2021|

Další referendum ve Velkém Beranově? Doprava k novým skladům prý už není problém

Ve Velkém Beranově na Jihlavsku proběhne zřejmě další místní referendum o zvažované stavbě logistického centra společnosti Penny Market. Před třemi lety lidé v referendu vznik centra odmítli, jeho přípravný výbor tehdy mimo jiné uvedl, že by stoupla hustota dopravy. Od té doby se situace změnila, obec už má silniční obchvat, uvedl starosta Milan Pulicar (nestr.). Firma obci nově slibuje až osm milionů korun a zhruba 200 pracovních míst.
19. 5. 2021|

Sbírka potravin vynesla 440 tun zboží pro potřebné, je to dosud nejvíc

V sobotní sbírce potravin v Česku lidé v obchodech darovali 440 tun zboží pro potřebné. Z toho 396 tun potravin a 44 tun hygienických potřeb. Je to dosud nejvíc v této akci. Sdělila to ředitelka České federace potravinových bank Veronika Láchová. Sbírka přitom pokračuje v e-shopech a další zboží zřejmě přinesou slíbené firemní a komunitní sbírky. Rekordní výsledek má akce i přesto, že ji letos doprovázela bezpečnostní opatření proti šíření nemoci covid-19.
22. 11. 2020|

Obchodníci hledají brigádníky, kmenoví zaměstnanci se musejí starat doma o děti

Obchody nabírají brigádníky a zaměstnance z gastronomie. Hlavním důvodem je zvýšená poptávka po potravinách kvůli pandemii koronaviru. Zvyšuje se také absence kmenových zaměstnanců, kteří zůstávají doma s dětmi. ČT to řekl tiskový mluvčí společnosti Penny Market Tomáš Kubík.
18. 3. 2020|

Místo pokuty 183 milionů korun Globus odškodní své dodavatele

Řetězec Globus nakonec nebude platit pokutu 183 milionů korun, kterou mu předloni uložil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Místo toho přímo odškodní své dodavatele za to, že je tlačil k využívání účetního systému Markant, který nepotřebovali. Nově o tom rozhodl antimonopolní úřad.
25. 9. 2019|

Češi stále milují vanilkovou zmrzlinu, nové příchutě mají na trhu malý podíl

Točená nebo kopečková, nanuky, kornouty, polárkové dorty, sorbety, vaničky, kelímky,  jednotlivá balení, multipacky. Loňský rok byl rekordní a prodej zmrzliny stoupl o třetinu oproti předchozímu roku. A letos? Tradičně rozhodne teplé/studené počasí, ale pomoci může i nabídka netradičních chutí.
1. 6. 2019|

Mouka, rýže, těstoviny i třeba dětské pleny. Češi v sobotu nakupovali pro lidi v nouzi

Desetitisíce lidí se v sobotu zapojily v obchodech do Národní potravinové sbírky. Zájem byl podle pořadatelů srovnatelný s předchozím ročníkem. Během akce mohli lidé ve 337 prodejnách po celé republice věnovat trvanlivé jídlo či drogistické potřeby pro lidi v nouzi. Při nákupu na internetu budou moct lidé přispívat ještě celý týden. Výsledky sbírky budou známé v neděli.
18. 5. 2019Aktualizováno18. 5. 2019, 19:54|

Billa a Penny zaplatí pokutu 164 milionů korun. Od dodavatelů žádaly nezákonné platby za to, že vezmou jejich zboží

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vyměřil obchodním řetězcům Billa a Penny Market ze skupiny Rewe pokutu 164 milionů korun za zneužití významné tržní síly. Rozhodnutí je pravomocné. Skupina Rewe pokutu akceptovala.
22. 2. 2019Aktualizováno22. 2. 2019, 10:48|

Lidl zvýší nástupní mzdu pokladních na 28 tisíc. To je víc, než průměrně dostávají učitelé

Diskontní řetězec Lidl zvýší v Česku od března nástupní mzdu pokladních a prodavaček o pětinu na 28 tisíc korun, v Praze a okolí stoupne na více než 29 tisíc. Stejným tempem se zvýší platy současných zaměstnanců. Do tří let chce firma přijmout 2000 lidí, neboť každoročně otevírá několik nových prodejen. Od března zvýší mzdy i Penny Market. V posledním roce tempo růstu mezd v tuzemském maloobchodě výrazně zrychlilo.
21. 2. 2018Aktualizováno21. 2. 2018, 15:53|