TÉMA

Slaný

Řidič autobusu, který fatálně srazil chlapce, nesouhlasí s trestem. Případ bude řešit Nejvyšší soud

Smrtí sedmiletého dítěte pod koly autobusu ve Slaném se bude zabývat Nejvyšší soud. Řidič autobusu podal dovolání kvůli výši trestu, který mu v červnu zpřísnil pražský krajský soud. České televizi informaci potvrdil místopředseda prvoinstančního Okresního soudu v Kladně Petr Sedlařík. Kvůli usmrcení z nedbalosti dostal řidič dvouletý trest vězení s podmíněným odkladem na tři roky a pětiletý zákaz řízení.
11. 9. 2023|

Soud zpřísnil trest řidiči autobusu, který usmrtil dítě. Řídil v pantoflích a nereagoval profesionálně

Odvolací Krajský soud v Praze udělil řidiči autobusu, který ve Slaném v roce 2020 usmrtil sedmileté dítě, dvouletý trest vězení s podmíněným odkladem na tři roky. Zároveň po dobu pěti let nesmí řídit. Rozhodnutí je pravomocné. České televizi informaci sdělila mluvčí soudu Hana Černá. Podle rozsudku se muž dopustil usmrcení z nedbalosti se zpřísněnou sazbou.
29. 6. 2023|

Nedoplatky za energie jsou leckde velmi vysoké. Některé radnice chystají pomoc

Radnice ve Slaném a v Lubech slíbily občanům, že budou hledat další možnosti, jak pomoct s vysokými nedoplatky za energie. V obou městech se kvůli tomu ještě během středy konaly bouřlivé diskuse místních s vedením obcí. Řadě lidí po vyúčtování topné sezony totiž přišly faktury na desítky tisíc.
5. 5. 2023|

Obyvatelé řady obcí protestují proti vysokým cenám energií. Mají desetitisícové nedoplatky

Obec Luby na Chebsku, město Slaný ve Středočeském kraji nebo Podbořany na Lounsku řeší stejný problém. Jejich obyvatelé nesouhlasí s vysokými cenami energií. Někteří mají nedoplatky sedmdesát až devadesát tisíc korun. Ve Slaném odpoledne demonstrovali nespokojení lidé před městským úřadem, v Lubech protestovali před radnicí minulý týden.
3. 5. 2023|

Některé úřady vyplácejí podporu se zpožděním. Jurečka podruhé slíbil nápravu, nyní v květnu

Vyplácení dávek se na některých místech stále zpožďuje. Ministerstvo práce a sociálních věcí přitom dřív avizovalo, že problém během prvního čtvrtletí vyřeší. Dodržování lhůt, které nařizuje zákon, teď ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) slibuje na květen.
23. 4. 2023|

Památkami roku 2022 jsou špýchar v Myšticích a zahrada ve Slaném

Památkami roku 2022 se staly špýchar, který je součástí usedlosti v obci Myštice v Jihočeském kraji, a obnova zahrady ve Slaném ve středních Čechách. Ceny získaly také hrobka, varhany či rodný domek Sigmunda Freuda. Ocenění uděluje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Patří majitelům památek z řad soukromníků, měst, církve i dalších vlastníků za ochranu historických objektů.
21. 3. 2023Aktualizováno21. 3. 2023, 17:34|

O vlaky nejspíše přijdou další středočeské tratě. Ze Slaného i Lužné na sever jezdí málo cestujících, tvrdí kraj

Středočeský kraj bude už jen rok platit provoz na dvou regionálních tratích. S jízdním řádem pro rok 2024 by se měla k těm, která přišla od posledních krajských voleb o pravidelnou osobní dopravu, zařadit spojení ze Slaného do Loun a z Lužné u Rakovníka do Žatce. Záleží ještě na postoji obcí, ty ale daly najevo, že by za určitých podmínek mohly na náhradu vlaků autobusovými linkami kývnout. Dva úseky kdysi velmi významných tratí se tedy nejspíše připojí k šesti lokálkám, které o vlaky přišly loni, a k trati mezi Křincem a Městcem Králové, která utichne letos v prosinci.
25. 11. 2022|

Útočníkovi, který pobodal muže ve Slaném, hrozí deset let vězení

Útočníkovi, který v pondělí pobodal a těžce zranil pracovníka firmy v části Slaného Kvíc a utekl, hrozí až deset let vězení. Kriminalisté budou napadení vyšetřovat jako těžké ublížení na zdraví. Po pachateli policisté stále pátrají. Z místa útoku mělo rovněž zmizet několik tisíc korun, informovala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.
5. 7. 2022|

Policie pátrá po muži, který ve Slaném podobodal pracovníka firmy

Muž v pondělí ráno pobodal pracovníka firmy v části Slaného Kvíc, pátrá po něm několik hlídek a psovodi. Pobodaného přepravil do nemocnice vrtulník, řekla ČTK policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Útok se stal v areálu, kde je i benzinová čerpací stanice.
4. 7. 2022Aktualizováno4. 7. 2022, 15:36|

U Slaného se srazil motocykl s autobusem a dvěma auty. Na místě zasahoval vrtulník

Na obchvatu Slaného na Kladensku se v neděli v podvečer srazil motocykl s autobusem a dvěma osobními auty. Nehoda si vyžádala tři zraněné, dva lidé utrpěli mnohočetná poranění, třetí byl zraněn lehce. K nehodě byl povolán vrtulník, řekl policejní mluvčí Pavel Truxa. Podle mluvčí Záchranné služby Asociace samaritánů České republiky Petry Homolové byli po nehodě dva lidé v bezvědomí.
22. 5. 2022Aktualizováno22. 5. 2022, 21:15|

Ve Slaném se zřítil vánoční strom, zřejmě kvůli větru. Nikoho nezranil

Na náměstí ve Slaném se zřítil vánoční strom. Podle města za to může větrné počasí, nebo růstová vada kmene. Pád nikoho nezranil ani nezpůsobil škody. Policisté událost prověřují jako obecné ohrožení z nedbalosti. Zkoumají, zda byl strom správně ukotvený.
30. 11. 2021Aktualizováno30. 11. 2021, 15:32|

Za usmrcení školáka udělil soud řidiči autobusu podmínku. Podle soudce za volantem nereagoval správně

Kladenský soud v úterý uložil řidiči autobusu, který ve Slaném usmrtil dítě, podmíněný trest 12 měsíců s odkladem na 24 měsíců a zákaz řízení na tři roky. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se odvolal. Devětapadesátiletý řidič se dopustil usmrcení z nedbalosti tím, že nesprávně reagoval na vzniklou situaci, uvedl v úterý soudce Štěpán Jirounek. Tragická nehoda, při které zahynul žák první třídy, se stala loni v červnu na slánském autobusovém nádraží. Při nehodě utrpěli zranění další tři lidé.
26. 10. 2021Aktualizováno26. 10. 2021, 14:51|

Opravy nemocnice ve Slaném se protáhnou na rok. Město hrozí firmě pokutou

Práce v areálu nemocnice ve Slaném se znovu protahují. Místo šesti měsíců budou nakonec dělníci na místě celý rok. Podle ředitele to významně paralyzuje chod zařízení. Město, které zakázku platí, už stavební firmě hrozí pokutami. Ta se ale brání, že problémy způsobila především nepřesná projektová dokumentace.
17. 8. 2021|

Státní zástupce obžaloval řidiče autobusu, který ve Slaném přejel chlapce

Státní zástupce obžaloval řidiče autobusu, který loni ve Slaném najel na nástupní ostrůvek autobusového nádraží, kde stáli lidé. Při nehodě zahynul sedmiletý chlapec. Policisté navrhli řidiče obžalovat z usmrcení z nedbalosti. Případem se bude zabývat kladenský okresní soud. České televizi informaci sdělil státní zástupce Ondřej Němec z Okresního státního zastupitelství v Kladně.
24. 5. 2021|

Policisté navrhují obžalovat řidiče autobusu za tragickou nehodu ve Slaném

Policisté podali státnímu zástupci návrh na obžalobu řidiče autobusu, který loni ve Slaném najel na zastávku a usmrtil sedmiletého chlapce. Vyšetřovatelé navrhují řidiče obžalovat z usmrcení z nedbalosti. České televizi informaci sdělila mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.
5. 3. 2021|

Způsob stavby dálnice na dva pruhy s pozdějším doděláním dalších se ukázal jako neperspektivní

Na českých dálnicích se uzavírá jedna technologická etapa, takzvaný poloviční profil. Jde o nápad ještě z doby socialismu, který se používal až do konce 90. let. Měl šetřit náklady, protože místo čtyř pruhů se stavěly jen dva a dva měly počkat. Jenže často se s nimi čekalo tak dlouho, že dostavba stojí skoro stejně jako nová dálnice.
8. 2. 2021|

Zájem o respirátory roste. Jejich množství je ale zatím dostatečné, tvrdí lékárníci

V Česku vzrostl zájem o respirátory. Aktuálně jsou žádanější než jednorázové roušky. O nošení respirátorů typu FFP2 například ve veřejné dopravě už totiž vláda několik dní mluví. Důvodem je šíření britské varianty koronaviru.
26. 1. 2021|

Se začátkem prázdnin se Česko opět stalo zemí rozkopaných silnic a kolon

Na Česko naplno dolehly stavební práce na hlavních silnicích. Na dálnici D1 se dokonce opravuje naráz celkem 71 kilometrů. Znamená to, že téměř 40 procent cesty z Prahy do Brna řidiči stráví buď v koloně, nebo jízdou maximálně osmdesátkou. Ministr dopravy žádá řidiče o vstřícnost.
3. 7. 2020|

V Česku chybí šest tisíc učitelů a může být hůř. Novela má do škol dostat odborníky

Školní rok končí, právě nyní ale ředitelé nejvíc shání učitele. Chybí jich tisíce a situace se podle prognóz bude zhoršovat. Inspekce navíc zatím neví, kolik kantorů kvůli koronavirové krizi odejde do penze dříve, než zamýšleli. Pomoci má novela zákona, která chce usnadnit zaměstnávání nepedagogických vysokoškoláků.
27. 6. 2020|

Ve Slaném havaroval autobus. Zemřelo jedno dítě, další tři lidé jsou zranění

Ve Slaném po poledni narazil autobus do zastávky na autobusovém nádraží, u které stáli lidé. Nehodu nepřežilo jedno dítě, další tři lidé jsou lehce zranění. Oznámila to mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.
9. 6. 2020|

Pacient s nožem napadl personál slánské nemocnice, ochranka ho postřelila

Pacient ve slánské nemocnici napadl v noci na čtvrtek personál, pracovník ochranky jej postřelil do nohy. Podle policie měl pacient nůž a zaměstnance nemocnice i ochranku ohrožoval na životě. Je podezřelý z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, řekla kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.
16. 1. 2020Aktualizováno16. 1. 2020, 13:40|

Slaný má obchvat, uleví mu od deseti tisíc aut denně a řidičům od nebezpečných míst

Slaný má obchvat. Auta, která jedou například z Karlových Varů do Mělníka, tak již nemusí zajíždět do centra města. Ředitelství silnic a dálnic ale ještě nezprovoznilo celou přeložku silnice I/16, která na slánský obchvat navazuje a vyhýbá se ještě dalším obcím. Ty se aut zbaví až v příštím roce.
18. 12. 2019|

Na dálnici D7 jelo auto v protisměru. Jeho řidič zemřel, bouralo kvůli němu šest aut

Smrtí jednoho řidiče a těžkým zraněním dalšího skončila v neděli večer jízda osobního auta v protisměru po dálnici D7 za Buštěhradem. Celkem havarovalo šest aut. Zahynul řidič vozu, který jel v protisměru, zranění utrpěl muž za volantem dodávky, která se s ním čelně srazila. Dálnice D7 byla po nehodě tři hodiny uzavřena. Kvůli jízdě v protisměru policie v noci krátce uzavřela i dálnici D8. Jízda dvaasedmdesátiletého řidiče se ale obešla bez zranění.
15. 12. 2019Aktualizováno16. 12. 2019, 14:28|

S Gottem se lidé mohou rozloučit po celém Česku. Chystají se piety i kondolenční knihy

Česko se loučí se zesnulým zpěvákem Karlem Gottem. Kondolenční knihy mohou lidé podepsat v umělcově rodné Plzni, v Brně, Olomouci nebo Českých Budějovicích. Vzkazy může veřejnost zanechat i v on-line podobě. Spontánní pietní místa vznikla u Gottovy pražské vily nebo jeho chalupy v Doubici na Děčínsku. Budou-li souhlasit pozůstalí, zpěvák bude mít státní pohřeb.
2. 10. 2019Aktualizováno2. 10. 2019, 22:26|