TÉMA

Miloslav Ransdorf

Zemřel bývalý europoslanec a zastupitel Ústeckého kraje Jaromír Kohlíček

Po dlouhé nemoci zemřel v neděli bývalý europoslanec za KSČM a zastupitel Ústeckého kraje Jaromír Kohlíček. Bylo mu 67 let. Na jeho úmrtí upozornil týdeník Echo 24. Kohlíček, který se v říjnových volbách dostal do krajského zastupitelstva za KSČM, se v půlce listopadu omluvil z ustavujícího zasedání, slib měl složit na příštím jednání zastupitelstva.
7. 12. 2020|

Švýcarsko zrušilo stíhání v Ransdorfově kauze. Obviněné čeká odškodné

Švýcarská prokuratura zrušila trestní řízení v případu bývalého europoslance Miloslava Ransdorfa a tří Slováků. Ti byli loni v prosinci zadrženi v curyšské bance kvůli podezření z finančního podvodu. Informují o tom slovenská média, podle kterých švýcarské úřady přiznaly podezřelým odškodné. Vyjádření švýcarské prokuratury se zatím nepodařilo získat.
12. 5. 2016Aktualizováno12. 5. 2016, 16:41|
Miloslav Ransdorf

Švýcaři odmítli, že by s Ransdorfem po zadržení špatně zacházeli

Švýcarská policie odmítla nařčení, že by loni v prosinci špatně zacházela se zadrženým europoslancem Miloslavem Ransdorfem (KSČM). V rozhovoru pro server Aktuálně.cz to uvedl mluvčí curyšské policie. Na postup policie si stěžovala vdova Vlasta Ransdorfová.
4. 2. 2016Aktualizováno4. 2. 2016, 13:56|
Miloslav Ransdorf

Úmrtí Ransdorfa prověřuje policie, napovědět má i pitva

Náhlé úmrtí komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa prověřuje policie. Zemřel minulý týden ve věku 62 let. O prověření okolností smrti usilovala Ransdorfova rodina. Uskuteční se tak i soudní pitva.
28. 1. 2016Aktualizováno28. 1. 2016, 16:39|
Miloslav Ransdorf

Zemřel europoslanec Miloslav Ransdorf

Ve věku 62 let zemřel komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf. Informaci potvrdila Komunistická strana Čech a Moravy. Podle dostupných informací měla být příčinou úmrtí mozková příhoda. Europoslance přijalo zařízení IKEM, údajně byl v bezvědomí. Čeští politici bez ohledu na stranickou příslušnost budou na Ransdorfa vzpomínat jako na intelektuála s širokým rozhledem.
22. 1. 2016Aktualizováno22. 1. 2016, 21:01|

Ransdorf: Úspěšný poslanec zapojený do problémových kauz

Miloslav Ransdorf, který v pátek zemřel ve věku 62 let, byl dlouholetým poslancem za KSČM nejprve v československém a českém parlamentu, v posledních dvanácti letech pak v parlamentu evropském. Jeho jméno ale bylo spojené i s několika spornými kauzami, nejnověji ho loni v prosinci zatkla policie v curyšské bance.
22. 1. 2016Aktualizováno22. 1. 2016, 18:00|

Ve Švýcarsku se potkali čestný rytíř a čestný komunista, hájil Ransdorfa organizátor akce

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf ve Švýcarsku pouze hájil zájmy českého občana „od A do Zet“. Na tiskové konferenci to prohlásil hlavní organizátor cesty Peter Guzmický s tím, že si údajný dědic curyšských peněz sáhl kvůli celému případu na život. Guzmický inicioval Ransdorfovu cestu proto, aby jednání s bankou urychlili.
7. 1. 2016Aktualizováno7. 1. 2016, 21:07|

Ransdorf: Jako se Masaryk zastal Hilsnera, zastávám se Huňka

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) požádal frakci Evropského parlamentu Evropskou sjednocenou levici – Severskou zelenou levici (GUE/NGL) o dočasné pozastavení svého členství. S evropskou levicovou frakcí nechce být Ransdorf spojován, dokud se nevysvětlí okolnosti jeho zadržení ve švýcarské bance. Obvinění z falšování dokumentů ale důrazně odmítá a také hájí v minulosti odsouzeného Vladimíra Huňka, kterého v bance zastupoval. Tentokrát podle europoslance o žádnou nepravost nešlo.
16. 12. 2015Aktualizováno16. 12. 2015, 23:10|

Ransdorfovo členství v KSČM je ocelové. Nepovolilo ani na jednání ÚV

Ústřední výbor Komunistické strany Čech a Moravy rozhodl, že členství Miloslavu Ransdorfovi nepozastaví. Europoslance zadržela nedávno švýcarská policie v curyšské bance spolu se třemi Slováky kvůli podezření z finančního podvodu. Ransdorf tedy nadále zůstává členem strany.
12. 12. 2015Aktualizováno12. 12. 2015, 17:07|

Údajný dědic miliard ze Švýcarska figuruje v policejních spisech už 12 let

Muž, který má být dědicem několika miliard ve švýcarské bance, figuruje už nejméně dvanáct let v českých policejních spisech. Vladimír Huněk zpronevěřil peníze klientů jako realitní makléř, desítky mužů nalákal na údajnou práci v Iráku. Další peníze získával od úvěrových společností na základě falešných dokumentů. V poslední době pak podle svědků nabízel prospěch z dědictví, se kterým se mu snažil pomoci i europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM).
11. 12. 2015Aktualizováno11. 12. 2015, 06:00|

Ransdorf jednal ve Švýcarsku jménem Huňka, dokumenty považuje za pravé

Miloslav Ransdorf (KSČM) skutečně jednal ve švýcarské bance jménem Vladimíra Huňka, který byl několikrát odsouzen za podvody a varoval před ním i pořad Na stopě. Vyplývá to z exkluzivního rozhovoru, který poskytl zpravodaji České televize Bohumilu Vostalovi. Stále také věří, že dokumenty předložené bance jsou pravé. Huněk chce podle něj navíc dávat peníze na humanitární účely. Ransdorf také uvedl, že pozastaví své členství v krajně levicové frakci Evropského parlamentu.
9. 12. 2015Aktualizováno10. 12. 2015, 20:49|

Ransdorfův příběh se podobá kauze, před kterou varoval pořad ČT Na stopě

Europoslanec Miloslav Ransdorf a tři Slováci zadržení v curyšské bance jsou podle švýcarské justice obvinění z majetkových trestných činů. Ransdorf už vysvětloval okolnosti svého zadržení vedení KSČM. Do sídla komunistů přinesl dokumenty, které podle něj vyvracejí, že se dopustil zločinu. Rozhodně také odmítl, že by naletěl podvodníkům. Jeho dosavadní popis celé záležitosti připomíná kauzu podvodníka Vladimíra Huňka, který také lidi vábil na velké dědictví ve Švýcarsku.
8. 12. 2015Aktualizováno8. 12. 2015, 20:29|

Jednal jsem o dědictví, tvrdí Ransdorf o svém zatčení

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM), kterého se třemi Slováky minulý týden v Curychu zatkla švýcarská policie, údajně chtěl získat informace k dědictví po zesnulé švýcarské občance. Informace o obvinění čtveřice, s níž přišel v pondělí slovenský server Aktuality.sk, se nepotvrdila. Serveru měla obvinění potvrdit mluvčí Vrchního státního zastupitelství v Curychu Corinne Bouvardová.
7. 12. 2015Aktualizováno8. 12. 2015, 09:33|

Ransdorf tvrdí, že byl v bance jako prostředník – zákon prý neporušil

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) oznámil, že ve švýcarské bance, kde ho zadržela policie, byl jako prostředník mezi ní a jejím klientem, od kterého měl plnou moc. Uvedl, že je přesvědčen, že neporušil žádný zákon. Ransdorfa zadržela švýcarská policie ve čtvrtek, v sobotu dopoledne ho propustila, s vyjádřením ale dlouho váhal. Nad jeho mlčením, a to nejenom vůči veřejnosti, ale i v rámci  komunistické strany se podivil její předseda Vojtěch Filip.
6. 12. 2015Aktualizováno6. 12. 2015, 17:45|

Ransdorf odmítá, že by v curyšské bance vybíral peníze

Europoslanec Miloslav Ransdorf sdělil vedoucí své kanceláře, že v curyšské bance, kde ho zadržela švýcarská policie, nemá účet a nevybíral v ní peníze. Podle slovenského ministra vnitra Roberta Kaliňáka souviselo zadržení s tím, že se Ransdorf se třemi dalšími lidmi pokusil o převod vysoké částky peněz na základě dokumentů, které neodpovídaly skutečnosti. Policie Ransdorfa po výslechu propustila, nyní je na cestě do Česka. Po návratu prý uvede veškeré podrobnosti k případu.
5. 12. 2015Aktualizováno5. 12. 2015, 18:06|

Ransdorfa, zatčeného v curyšské bance, už policie propustila

Český europoslanec Miloslav Ransdorf byl zadržen ve Švýcarsku, potvrdila tamní policie. „Vyslechli jsme ho spolu s dalšími třemi muži ze Slovenska,“ řekla policejní mluvčí Judith Hoedlová. Server dennikn.sk uvedl, že trojice Slováků chtěla vybrat 350 milionů eur (tedy 9,45 miliardy korun) z banky, kde je účet na jméno Ransdorf. Slováci jsou prý bílí koně. V pátek večer europoslance švýcarské úřady propustily.
4. 12. 2015Aktualizováno4. 12. 2015, 21:48|