Němec dostal čtrnáct a půl roku vězení za zneužívání dětí

Soud v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem poslal do vězení na čtrnáct let a šest měsíců muže, který opakovaně sexuálně zneužíval třináct dětí. Muž, který pracoval jako expert na výpočetní techniku, se k dětem dostával tak, že se nechával najímat na jejich hlídání.

Soud pachateli nařídil také preventivní vazbu, píší na svém webu Süddeutsche Zeitung. Preventivní vazba znamená, že pachatel po odpykání trestu zůstane za mřížemi, dokud bude představovat veřejné riziko. 

Pětačtyřicetiletý Němec se podle obžaloby v letech 2005 až 2019 dopustil na třinácti dětech sexuálního násilí ve více než sto dvaceti případech. Nejmladší obětí byla asi měsíční dívka. Své činy, ke kterým se během procesu přiznal, si nahrával na video. 

Policie ho dopadla v roce 2021. Zátah naplánovala na dobu, kdy byl muž připojen k pracovní videokonferenci, aby si tak zajistila přístup k jeho počítači. Policie po jeho zadržení hovořila o tom, jak ji rozsah brutality a bezcitné lhostejnosti vůči zoufalým a křičícím dětem šokoval.

Případ umožnil policii získat důkazy o rozsáhlém šíření dětské pornografie, a zahájit tak vyšetřování dalších více než sto třiceti lidí. V domě, který pachatel obýval se svou ženou, policie objevila 3,5 milionu fotografií a 1,5 milionu videí se zneužívanými dětmi, dodávají SZ.