Obyvatele Milána překvapila sněhová nadílka

Velká část severní Itálie se potýkala se silným sněžením. Počasí způsobilo komplikace v dopravě, musely být rušeny vlakové spoje a uzavřeny horské silnice v Benátsku. Nezvykle velká sněhová nadílka překvapila i obyvatele Milána. Komunální pracovníci museli odklízet asi patnácticentimetrovou vrstvu na náměstí Piazza del Duomo před slavnou katedrálou Narození Panny Marie. Pod tíhou sněhu padaly stromy i markýzy nad zahrádkami kaváren.

Druhé největší italské město, které má 1,4 milionu obyvatel, je v nejchladnějších letech zvyklé na poprašek, ale ne na souvislou vrstvu sněhu.

Podle radního odpovědného za dopravu Marka Granelliho je prioritou odstranění popadaných stromů a odklizení sněhu u vchodů do nemocnic, zdravotních zařízení a stanovištích na covidové testy. Podle agentury ANSA byla při pádu stožáru tramvajového vedení zraněna jedna žena.

V pondělí se v Itálii rozvolnila opatření proti šíření koronaviru. Italové museli od 24. do 27. prosince zůstat převážně doma, ale nyní se už mohou ve svých městech volně pohybovat, i když většina služeb je uzavřena nebo silně omezena.