Za silvestrovské útoky v Německu další trest, za mříže jde už trestaný Maročan

Německý soud v Düsseldorfu poslal na rok a sedm měsíců do vězení muže, který během silvestrovských oslav ve městě obtěžoval osmnáctiletou ženu. Podle agentury DPA jde o první případ, kdy byl některý z útočníků z Düsseldorfu odsouzen.

Mladá žena třiatřicetiletého a již dříve trestaného Maročana poznala na televizních záběrech ze silvestra, na jejichž základě podala trestní oznámení. Maročan dostal za obtěžování devět měsíců vězení. Dalších deset měsíců si odsedí kvůli dvěma dalším násilným trestným činům.

Minulý týden dostali za silvestrovké útoky v Kolíně nad Rýnem půlroční podmíněné tresty dva Alžířané. Nepodařilo se totiž prokázat, že se dopustili sexuálního násilí. Odsouzeni tak byli pouze za krádež a přechovávání kradených věcí. První nepodmíněný trest vězení dostal v dubnu jednatřicetiletý Alžířan.

Nejmasovější útoky proběhly během silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem. Hromadné napadání žen se odehrálo ale právě i v Düsseldorfu a dalších německých městech.

Mezi silvestrovskými útočníky byli převážně mladí muži severoafrického původu, část z nich žádala v Německu o azyl. Incidenty vyvolaly v zemi velké pobouření. V zemi poté zesílilo volání po tvrdším přístupu k migrantům, kteří se prohřeší proti zákonu.