Útočníkem z nashvillského kina byl 29letý běloch

Střelec, který ve středu zaútočil na návštěvníky kina v oblasti Nashvillu, byl devětadvacetiletý běloch Vincente David Montano. Původní informace přitom hovořily o 51letém muži. Útočník zahynul při přestřelce s příslušníky zvláštních jednotek, když se snažil utéct zadními dveřmi. Podle úřadů trpěl závažnými psychickými problémy, motivy útoku ale zatím nejsou známé.

K útoku došlo během promítání australsko-amerického snímku Šílený Max. V kině bylo podle mluvčího nashvillské policie Dona Aaraona osm lidí včetně útočníka. Montano měl s sebou dva batohy a na sobě chirurgickou masku. Jí se zřejmě chtěl chránit před pepřovým sprejem, který použil ve velkém množství. Kromě toho mával sekerkou a airsoftovou pistolí a v jednom z batohů měl zařízení, které mělo podle policie vypadat jako bomba. Pyrotechnici batoh posléze zneškodnili.

Tři lidé byli po zásahu pepřovým sprejem ošetřeni, jeden z nich měl navíc povrchové poranění způsobené sekerkou. Aaron uvedl, že Montanovi byla v letech 2004 a 2007 čtyřikrát nařízena léčba kvůli psychickým problémům. V roce 2004 byl nedaleko Nashvillu zatčen kvůli útoku a odporu při zatýkání.