Pašeráci odpálili drogy za hranice katapultem

Mexiko - Mexičtí pašeráci přišli s dalším kuriózním způsobem, jak dopravit drogy přes hranici do Spojených států. Tentokrát chtěli použít katapult. Zachytila je při tom noční kamera Národní gardy. Své zařízení ale stihli jen vyzkoušet. Pak je policie zatkla a zabavila jim 20 kilo marihuany.

Obchodníci s narkotiky používají k dopravě drog do USA nejrůznější způsoby - podzemní tunely, malá letadla, nákladní auta i živá zvířata. Teď ale vynalezli další způsob, za hranice odpálili drogy katapultem.

Stihli novou zbraň ale jen vyzkoušet, pašeráky zachytily kamery a na místo okamžitě vyrazila policie. Mafiáni byli sice už pryč, i tak ale zaznamenala policie tučný úlovek – katapult, 20 kilo marihuany a terénní vůz. 

Pašeráci se tak dál budou muset spolehnout na osvědčené metody. Například jsou to takzvaní „mezkové“, osoby, které převážejí drogy leteckou cestou. Další možností je přepravit drogy po vodě, kromě rychlých člunů už pašeráci využívají i ponorky. Po cestě pak vozí drogy kamiony. V nich je látka ukrytá pod nejrůznějším zbožím, například mraženými rybami či kávou, to kvůli pátracím psům.

Mexická armáda zabavila katapult na drogy
Zdroj: ČT24