Motorola s tabletem Xoom útočí na Apple

Praha - Motorola začala prodávat svůj nový tablet Xoom. O necelý týden tak předběhla novou verzi úspěšného modelu iPad od Applu. Ta by se měla dostat na pulty příští středu. Nový tablet od Motoroly je prvním zařízením, které v sobě má nejnovější verzi operačního systému Android. Xoom má vnést trochu konkurence na trh, který během loňského roku Apple ovládl, když prodal dvacet milionů iPadů.

„Honeycomb je obrovským zlepšením proti novým verzím Androidu. Je totiž přizpůsobený velkým displejům, takže se už nebudete cítit, jako když pracujete s velkým chytrým telefonem. Achillovou patou novinky od Motoroly je ale její cena,“ říká analytička Sarah Rotman Eppsová.

Cena je zatím vysoká. I se smlouvou u operátora vyjde o sto dolarů dráže než nejlevnější iPad. Bez dotace se cena dostane až na 799 dolarů. Na rozdíl od iPadu má však dvě kamery a je připraven na rychlejší mobilní internet ve formě sítí 4G.

Hon na Apple začíná (zdroj: ČT24)

Letošní rok patří tabletům

Podle odhadů by se mělo letos prodat přes padesát milionů tabletů a jen ve Spojených státech by si měl nějaký domů pořídit každý třetí dospělý. „Je to rychle rostoucí trh, na kterém je prostor pro další hráče. Chce to ale nastavit správně parametry nového tabletu - a to včetně ceny a distribuční strategie,“ upozorňuje Eppsová.

O úspěchu nových tabletů bude také rozhodovat množství aplikací. Majitelé iPadů už si jich mohou stáhnout přes šedesát tisíc. Kolik jich je připraveno pro nové velké displeje a nový operační systém od Googlu, zatím není jisté.

Vydáno pod