Armádní letoun narazil přímo do domů v Jakartě, deset mrtvých

Jakarta - Nejméně deset lidí přišlo o život při havárii dopravního letadla indonéské armády v metropoli Jakartě. Zahynulo všech sedm členů posádky a také dvě malé děti se starou ženou v troskách budov, do nichž stroj narazil. Letoun typu Fokker 27 spadl u tamější letecké základny. Na místo byli urychleně vysláni hasiči. Zasažené domy totiž okamžitě zachvátil požár.

Letoun typu Fokker 27, který se zřítil u tamní letecké základny, byl na cvičném letu. Po pádu stroje, který se rozlomil na dva kusy, podle mluvčího indonéského vojenského letectva Asmana Yunuse přežil jeden člen posádky, v nemocnici ale podlehl zraněním.
   
Mluvčí indonéské armády Iskandar Sitompul řekl, že jsou potvrzeny tři oběti na zemi. Podle jiného zdroje jde o dvě děti ve věku dvou a šesti let a o starší ženu.
   
Podle místní televize Metro TV zachvátil osm domů, do nichž letoun starý dvě desítky let narazil, velký požár. Na místě zasahovalo několik desítek hasičských vozidel. „Zaslechla jsem velký výbuch. Vyběhla jsem ven a zahlédla za svým domem sloup dýmu a plameny,“ vylíčila jedna z místních obyvatelek.

V květnu se v oblasti zřítil ruský civilní letoun Suchoj Superjet S-100 s 45 lidmi na palubě během předváděcího letu. Nikdo tehdy nehodu nepřežil.