Číňan pobodal ve škole 22 dětí

Peking – Muž s nožem zaútočil na základní škole v Číně. Pobodal nejméně 22 dětí a jednoho dospělého. Jde o další ze série podobných útoků na školáky. Muž zaútočil na děti před školou ve vesnici Čchen-pcheng v provincii Che-nan. Policie 36letého útočníka zadržela.

Útok se odehrál ráno před začátkem vyučování, když žáci přicházeli do školy. Útočníka policie identifikovala jako místního obyvatele Mina Jing-ťüna. Policie ho zadržela, skončil ve vazbě. Motiv jeho činu policie zatím nesdělila.   

Podle svědků Min nejprve nožem napadl starší ženu a pak zaútočil na žáky. Teprve pak ho zneškodnili příslušníci ochranky. Tu nechala vláda rozmístit u škol a školek po celé Číně po sérii podobných útoků na děti.

Nejde totiž o ojedinělý případ. V posledních letech došlo v Číně hned k několika podobným útokům. Některé z nich spáchali zoufalí lidé, kteří přišli o práci, píše agentra Reuters. V roce 2010 muž pobodal 28 dětí, dva učitele a strážce v mateřské školce. Vzrůstající násilí doprovázejí výzvy veřejnosti, aby úřady lépe chránily děti.