Štědroň: Euroústava musí zabezpečit mír

Praha/Ostrava – Lídr kandidátky koalice Strany práceNespokojených občanů! Radoslav Štědroň zdůrazňuje potřebu nové evropské ústavy. Tento jednotící dokument by sledoval především úkol stěžejní pro 21. století, a to zachování míru. Není nic důležitějšího, říká Radoslav Štědroň, který prosazuje systém provázaný se Severoatlantickou aliancí (NATO). Ústava by rovněž zamezila přerozdělování evropských dotací. Lídr kandidátky se hlásí k eurorealismu, orientovat se hodlá na spolupráci s britskými europoslanci.

Radoslav Štědroň: Chceme euroústavu, která zabezpečí především mír (zdroj: ČT24)

ČT postupně představuje priority všech lídrů politických stran a seskupení, které kandidují do Evropského parlamentu.

Lídr kandidátky SP a NO! nevymezuje tuto koalici dvou subjektů ani jako pravicovou, ani jako levicovou. „Protože víme, že jednadvacáté a dvaadvacáté století jsou staletími přežití lidstva, je podstatná věda, zdravý selský rozum a morální chování politiků. To je naše politika,“ podotkl Radoslav Štědroň.

V otázce přijetí jednotné evropské měny jasně deklaruje Radoslav Štědroň nutnost referenda o případném přijetí eura. „Žádná strana, žádný občan, žádná firma, žádný parlament, žádná vláda nemá právo rozhodnout o tom, že budeme mít euro v ČR. Jen referendum 8,5 milionů voličů v této zemi,“ prohlásil.