Varna je na nohou – zelená kočka se ztratila

Varna (Bulharsko) – Obyvatelé bulharské Varny znervózněli: Jedna z atrakcí jejich města, která se před několika dny stala hitem internetu, zmizela. Smaragdově zelenou kočku už tři dny nikdo neviděl a panují obavy, že se stala obětí nenechavých rukou.

Původně se mělo za to, že nezvyklé zbarvení nebohého zvířete způsobil neznámý vandal, pak se ale ukázalo, že kočičák chytil odstín tím, že často spává v jedné garáži na hromadě vyhozené zelené barvy. Nicméně obyvatelé Varny tvrdí, že v posledních dnech se jim kočka zdála být čím dál barevnější a nevylučují, že ji někdo potají dodatečně koloroval.

Teď panují obavy, že zelené šelmičce se stala osudnou právě její popularita a někdo ji ukradl. Podle místních obyvatel je ale také možné, že jí barvu z kožíšku vymyl déšť. Naposledy byla spatřena ve společnosti zrzavého kolegy či kolegyně na varnském Rudém náměstí

Ochránci zvířat varují obyvatele, aby je náhodou v honbě za senzací a ve snaze nalákat turisty teď nenapadlo začít barvit domácí mazlíčky v těch nejdivočejších odstínech, což by mohlo mít pro zdraví zvířat fatální důsledky.

Zelená kočka v bulharské Varně
Zdroj: Petar Petrov/ČTK/NurPhoto
Zelená kočka z Varny se ztratila (zdroj: ČT24)