Téma Kandidát na prezidenta Vratislav Kulhánek

Kandidát na prezidenta Vratislav Kulhánek

Volba prezidenta
Na kolik vyšel jeden hlas? Nejvíc „platil“ Kulhánek, nejméně Hilšer
„Vítězem“ prezidentských voleb se stal lékař Marek Hilšer, v závěsu za ním se umístil hudebník Petr Hannig. Tak by vypadalo pomyslné finále, kdyby se získané hlasy kandidátů přepočítaly na peníze vydané v kampani. Hlas pro Hilšera vyšel na 3,3 koruny, pro Hanniga o korunu víc. Naopak manažer Vratislav Kulhánek získal hlas za částku blížící se třem stovkám, textař Michal Horáček pak za 70 korun.
Volba prezidenta
Fischer, Hilšer, Kulhánek i Topolánek stojí za Drahošem. A Horáček mu nabízí své billboardy
Neúspěšní prezidentští kandidáti Pavel Fischer, Marek Hilšer, Michal Horáček, Vratislav Kulhánek a Mirek Topolánek vyjádřili pro druhé kolo prezidentské volby podporu soupeři současného prezidenta Miloše Zemana – někdejšímu šéfovi Akademie věd Jiřímu Drahošovi. Hlavu státu podpořil Petr Hannig.
Volba prezidenta
Prezidentská superdebata: Hlava státu má jít příkladem a držet slovo
Atmosféru v politice i mezi lidmi je třeba změnit a hlava státu by tomu měla pomoci, shodli se v Prezidentské debatě ČT prezidentští kandidáti Michal Horáček, Vratislav Kulhánek, Petr Hannig a Jiří Drahoš. Prezident by podle nich měl jít občanům příkladem. Odmítají také přístup současného prezidenta ke jmenování vlády Andreje Babiše, i když někteří by na většině 101 hlasu netrvali.
Volba prezidenta
Ústavní soud odmítl stížnost na vícenásobné podpisy. Do volby prezidenta jde všech devět kandidátů
Přímé volby prezidenta se může zúčastnit všech devět kandidátů zaregistrovaných ministerstvem vnitra. Ústavní soud odmítl stížnost Terezie Holovské, která zpochybnila registraci pěti kandidátů – Marka Hilšera, Mirka Topolánka, Jiřího Hynka, Vratislava Kulhánka a Petra Hanniga. Vadilo jí, že svou nominaci opírají o poslance či senátora, kteří se podepsali více kandidátům současně. Po volbách se chce na soud obrátit znovu.
Volba prezidenta
Vratislav Kulhánek: Chci přesvědčit lidi, že nejsme montovna a máme být na co hrdí
Kandidát na prezidenta Vratislav Kulhánek by v případě svého zvolení na Hrad jmenoval i vládu, která nemá zajištěnou důvěru ve sněmovně. V zahraniční politice by se chtěl více orientovat na Západ, ale také na jižní Asii. Odmítá referendum o členství v EU, naopak by podpořil zavedení eura. Řekl to v rozhovoru pro Události.
Volba prezidenta
Shoda Hanniga, Hynka i Kulhánka: Evropská federace je nepřijatelná
Prezidentští kandidáti Petr Hannig, Jiří Hynek i Vratislav Kulhánek v debatě Událostí, komentářů shodně odmítli možnost vzniku evropské federace. Požadavek na vytvoření Spojených států evropských vznesl počátkem měsíce šéf německé sociální demokracie Martin Schulz, podle uchazečů o Pražský hrad je ale nepřijatelný a jde proti národní identitě.
Volba prezidenta
Kandidáti na prezidenta se staví k uprchlickým kvótám rezervovaně. Někteří hovoří o nebezpečí
Většina prezidentských kandidátů se k přijímání migrantů nebo k povinným kvótám na přerozdělování uprchlíků staví rezervovaně či odmítavě. Vyplývá to z jejich odpovědí na anketu ČTK. Někteří ze zájemců o Pražský hrad spojují migraci s nebezpečím šíření extremistických náboženských myšlenek islámu. Své vyjádření ČTK z oslovených kandidátů neposkytl pouze prezident Miloš Zeman.
Volba prezidenta
Vratislav Kulhánek: Vláda s komunisty by mi příliš nevadila. Vládli ve Francii i Itálii a nebyla z toho katastrofa
Přesvědčovat velké zahraniční společnosti, které podnikají v Česku, aby přidaly svým zaměstnancům, se chystá prezidentský kandidát Vratislav Kulhánek. Varoval před úvahami o vystoupení z Evropské unie a nebránil by se přijetí eura. V Interview ČT24 Kulhánek řekl, že by nejmenoval premiérem trestně stíhaného člověka, kdyby jej však před stíháním kryla imunita, jmenování by připadalo v úvahu. Nevadila by mu ani vláda, která se opřela o komunistickou stranu, za větší hrozbu považuje SPD.
Volba prezidenta
Kulhánek: Prezidentskému úřadu vrátím důstojnost, cest na Východ už bylo dost
Čtyřiasedmdesátiletý bývalý ředitel Škody Auto, manažer a nyní poradce Vratislav Kulhánek kandiduje na prezidenta za obnovenou neparlamentní ODA. Za ní stojí miliardář Pavel Sehnal, který je také hlavním sponzorem kampaně. Kulhánek kandiduje s podporou 24 poslanců. Jeho mottem je „Zodpovědný prezident? Rozhodně“, důraz by chtěl dávat na dodržování ústavy a prezidentskému úřadu vrátit vážnost a důstojnost.
Volba prezidenta
Co slibují prezidentští kandidáti? V první řadě bezpečnou a sebevědomou zemi
Zatím se zdá, že do prezidentských voleb nastoupí devět kandidátů. Jejich programy jsou různé, každý se chce soustředit na jinou oblast, ať už jde o školství, zdravotnictví nebo vztahy se zahraničím. Jedno téma však přesto mají všichni společné – slibují bezpečnou a také sebevědomou zemi. Česká televize připravila první přehled toho, s čím potenciální kandidáti do voleb jdou.
  • Narodil se 20. listopadu 1943 v Plzni. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a později pak management na European Business School v Praze. Je držitelem čestných doktorátů z Technické univerzity v Ostravě a Technické univerzity v Košicích. Z bývalého manželství má dvě dcery, nyní žije s partnerkou.
  • Po absolutoriu na VŠE působil v několika stavebních firmách. V roce 1981 nastoupil do Motoru Jirkov, kde byl později předsedou představenstva. Mezi roky 1992 a 1997 řídil nástupnickou společnost Robert Bosch. Dalších 10 let působil ve vedení Škody Auto. Po odchodu z automobilky se zabýval poradenstvím, předsedal správní radě AAA Auto a v roce 2013 byl součástí týmu manažerů Tatra Trucks. V současnosti šéfuje poradenské společnosti Industrial Advisors. Vedl také Český svaz ledního hokeje, byl ve výkonném výboru Českého olympijského výboru. Angažoval se také ve Správní radě Karlovy univerzity a Technické univerzity v Liberci.
  • Vratislav Kulhánek byl v letech 1968–1970 členem KSČ. Kandidaturu na prezidenta ohlásil koncem června 2017, a to za obnovenou ODA, jíž je členem. Jeho kandidaturu podpořilo podpisy 24 poslanců.
  • V prvním kole prezidentské volby skončil devátý, když získal 0,47 % hlasů. Kompletní výsledky ZDE.
Volba prezidenta
Čas ubývá, kandidátů přibývá. Seznamte se s těmi, kteří chtějí být českým prezidentem
Oficiální registraci k prezidentské volbě podalo zatím na ministerstvo vnitra pět kandidátů. Zájemci přitom mají už jen posledních devět dní na rozhodnutí. Zájem o úřad hlavy státu nebo aspoň úvahy o něm deklaruje zhruba 20 lidí. Z jakých osobností mohou voliči už vybírat, přiblíží medailonky v tomto článku.
Volba prezidenta
Bývalý šéf Škody Auto Kulhánek si získal 23 poslanců. Může tak kandidovat na Hrad
Někdejší ředitel mladoboleslavské automobilky Škoda Vratislav Kulhánek podal na ministerstvu vnitra kandidaturu na prezidenta republiky. Podporu pro ni získal u třiadvaceti poslanců. Třiasedmdesátiletý manažer míří do klání o Pražský hrad jako kandidát obnovené Občanské demokratické aliance (ODA).
Volba prezidenta
Bývalý šéf Škody Kulhánek oznámil kandidaturu na prezidenta. Stojí za ním ODA
Bývalý šéf mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek oficiálně ohlásil kandidaturu na prezidenta. Do voleb půjde za Občanskou demokratickou alianci, která mu pomůže sehnat 50 tisíc podpisů pro nominační petici a bude kandidaturu podporovat také finančně.
90‘ ČT24
Kulhánek: Když my dělali škodovky, po Wolfsburgu ještě běhali vlci
Je to přesně 25 let, kdy Češi prodali své rodinné stříbro německému Volkswagenu. Že stát prodává mladoboleslavskou Škodovku právě Němcům, nebylo tehdy mezi lidmi rozhodně populárním rozhodnutím. Volkswagen ale přinesl nejen peníze, ale i respekt k tradicím automobilky, což dokazuje i bonmot bývalého šéfa představenstva Škody Vratislava Kulhánka o vlcích ve Wolfsburgu, který pronášel na pravidelných schůzkách s vedením.