V nebi nad Paříží začíná ochutnávka umění špičkových šéfkuchařů

Paříž - V nebi nad Paříží startují dnes netradiční ochutnávky pokrmů připravených jedenácti známými francouzskými šéfkuchaři. Jejich gastronomické umění si totiž bude moci skupina vyvolených za příslušný finanční obnos vychutnat na visuté plošině nad Tuilerijskými zahradami nedaleko světoznámého muzea Louvre. Akci, která potrvá do úterý, pořádá vůbec poprvé ve francouzské metropoli kulinářský magazín Cuisine Créative. Hodovníky vynese asi 50 metrů nad zem speciální jeřáb. Podávat se bude vybrané menu složené z prvků nejvyšší francouzské gastronomie.

Radost z jídel, která se budou podávat pětkrát denně pro dvě desítky stolovníků, se tak bude snoubit s potěšením z výhledu na srdce historické Paříže. Pokud ovšem bude pěkné počasí. Je naplánováno servírování zhruba 55 tisíc jídel, které jsou rozděleny na obědy a večeře.

Cena za jedno místo a hodinový zážitek se pohybuje kolem tisíce eur, tedy 26 tisíc korun, a zájemci si je mohli objednávat přes internet na stránkách časopisu. Podobné akce se již konaly v Budapešti, v Las Vegas či v Dubaji.

Telefonát Jana Šmída (zdroj: ČT24)