Most v Kníničské ulici v Brně je znovu průjezdný v obou směrech. Řidičům se uleví, ale jen na čas

Přes most v Kníničské ulici v Brně projedou řidiči opět bez omezení. Opravami procházel od konce března letošního roku a v první fázi byl zavřený úplně. Od září tudy mohli řidiči projet alespoň jednosměrně od Bystrce. Všechny stavební práce jsou součástí první etapy výstavby Velkého městského okruhu v úseku Žabovřesky.

Podle původního plánu se měl most v Kníničské ulici otevřít do konce roku, podařilo se to ale o více než měsíc dřív. Průjezdný je opět jak směrem od Pisárek, tak od Bystrce. Uzavřená ale zatím stále zůstává spojovací větev ve směru od Bystrce na Žabovřeskou, ta by se měla otevřít na konci prosince letošního roku.

Práce na velkém městském okruhu budou pokračovat i přes zimu a řidiče čekají další uzavírky a omezení. „Od ledna budeme uzavírat část hlavní trasy a právě dopravu z hlavní trasy převedeme na obslužnou komunikaci. To znamená, že budeme mít zprovozněny všechny sjezdy i nájezdy v mimoúrovňovém křížení,“ vysvětlil ředitel Ředitelství silnic a dálnic Brno David Fiala.

Uzavřená silnice z Bystrce na Žabovřeskou
Zdroj: ČT24

Druhá etapa stavby začne v dubnu

Oprava první etapy velkého městského okruhu Žabovřeská zatím stála asi 415 milionů korun. Do další etapy se práce posunou v dubnu příštího roku. Silničáři začnou hloubit tramvajový tunel a rozšíří silnici kolem řeky Svratky, to vše za více než jeden a půl miliardy.

Výstavba první etapy velkého městského okruhu na Žabovřeské začala na podzim 2018 a měla by být plně dokončena na konci roku 2020. Odstranit by měla dopravní zácpy, které se v minulosti v úseku tvořily především v ranní a odpolední dopravní špičce. Obě etapy výstavby velkého městského okruhu by měly být dokončeny do roku 2024.