V Pardubicích se objevily otrávené návnady pro psy. Pachatel plní uzeniny zřejmě jedem na krysy

Neznámý pachatel rozmístil v Pardubicích otrávené návnady pro psy. Případ už vyšetřuje policie. Strážníci v několika ulicích zajistili uzeniny, ve kterých byl zřejmě jed na krysy. Policie nabádá obyvatele, aby poučili o možném nebezpečí své děti a dávali větší pozor při venčení zvířat.

„Strážníci v Pardubicích v úterý odpoledne přijali krátce po sobě dvě oznámení na položení otrávených návnad. Jednalo se o kusy salámu, do kterých byly zasunuty granule obsahující pravděpodobně jed na krysy,“ uvedla Městská policie Pardubice na webu. Nalezené uzeniny byly zaslány na expertizu, která určí, o jakou látku se jednalo.

Návnady byly poházeny na chodník a také do trávy v Hlaváčově ulici vedle parkoviště a dále v ulici Družstevní a Kosmonautů. „Strážníci spolu s policisty po zadokumentování odstranili otrávené návnady, je ale samozřejmě možné, že jsme nemuseli najít vše, zejména v Hlaváčově ulici, kde byla část návnad poházená ve vzrostlé trávě,“ upozornili policisté.

Městská policie už přijala jedno hlášení o otravě psa, který podle majitelů návnadu snědl. Díky rychlému zásahu veterináře přežil.

Strážníci vyzvali obyvatele Pardubic, aby poučili o možném nebezpečí své děti a také dávali větší pozor při venčení zvířat. Událost si pro podezření ze spáchání trestného činu převzala do vyšetřování státní policie. Ta zároveň požádala veřejnost o možné informace k případu. Shání svědky, kteří zahlédli muže, který se mezi 15 až 16 hodinou pohyboval v ulici Družstevní.

„Je vysoký asi 170 až 180 centimetrů, štíhlé postavy v tmavém oblečení. Pokud jste tohoto muže viděli, nebo by se mohl objevit na záznamech z vašich palubních kamer, kontaktujte linku 158,“ žádají policisté.