V Klentnici na Břeclavsku vyprostili hasiči lidi ze zavaleného sklepa

Hasiči vyprošťovali lidi ze sklepa v Klentnici (zdroj: ČT24)

Šest hasičských jednotek zasahuje v Klentnici na Břeclavsku, kde se zřítila klenba sklepa a cihly zavalily několik osob. Na místo přiletěl vrtulník s leteckými záchranáři. Hasiči osoby vyprostili.  Čtyři lidé skončili v péči Zdravotnické záchranné služby, jednoho museli záchranáři oživovat.

Sklep v Klentnici se zřítil při výstavbě rodinného domu. „Zavalení lidé pracovali na klenbě sklepa,“ řekla policejní mlučí Kamila Haraštová. Zatím není zřejmé, co přesně se ve sklepě stalo. Zranění lidé byli pracovníci stavební firmy. Podle policejní mluvčí bude kriminální policie zkoumat příčinu a míru zavinění.

„Na místo bylo vysláno šest jednotek hasičů. Vyprošťovali jsme zavalené a pomáhali při ošetřování zraněných,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. 

Záchranáři převezli dva pacienty vrtulníkem do brněnské nemocnice. „Jeden je po resuscitaci v kritickém stavu. Druhý má těžká zranění,“ řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Další dva muži mají středně těžká zranění a do nemocnice je přepravily sanitky.