Na sedmi rušných křižovatkách v Brně nefungovaly v ranní špičce semafory

Krátce před osmou hodinou ráno přestaly na sedmi rušných křižovatkách v centru Brna fungovat semafory. Dopravní problémy byly hlavně v Husově a Kounicově ulici a v Úvozu.

Semafory nefungovaly přibližně hodinu na křížení ulic Kounicova a Kotlářská, Kounicova a Nerudova, Úvoz a Tvrdého, Úvoz a Údolní, Husova a Solniční a Husova a Joštova. „V oblasti Veveří došlo dnes ráno k výpadku elektřiny, semafory nefungovaly asi 45 minut. Naši technici začali na závadě okamžitě pracovat,“ uvedla mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová s tím, že k podobným výpadkům dochází pouze výjimečně.

Vzhledem k dopravní špičce a omezením kvůli stavebním pracím bylo centrum Brna extrémně zaplněné auty a dalšími dopravními prostředky. „Naše hlídky byly na místě a provoz řídily,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Přestože těmito trasami projíždí i vozy městské hromadné dopravy, větší zpoždění zatím nevzniká. „Docházelo k drobnému zdržení v místech, kde musí vozy hromadné dopravy odbočovat z vedlejší ulice na hlavní, ale žádné větší komplikace v souvislosti s tímto omezením nenastaly,“ řekla mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková.

Podle údajů na webu Centra dopravních informací měly být semafory opět funkční až v 11:00, závadu se ale podařilo odstranit dříve.