Čekání na autobus a vlak pod jednou střechou. V Holešově otevřeli nový terminál

Obyvatelům a návštěvníkům Holešova na Kroměřížsku začalo sloužit nové autobusové nádraží, které navazuje na vlakové. Práce na něm odstartovaly na jaře a celkové náklady dosáhly šestatřiceti milionů korun. Většinu zaplatilo ministerstvo dopravy.

Hned na okraji nového terminálu si cestující díky velkému displeji mohou vybrat z nabídky autobusů i vlaků. Pod novou střechou pak mohou čekat na autobus nebo projít až k přilehlému vlakovému nádraží.

„Bývalé autobusové nádraží bylo de facto betonová plocha. Teď se nám podařilo dostat sem i trávu a vysázet stromy,“ řekl starosta Holešova Rudolf Seifert (TOP 09).

Staré nádraží ze 60. let začali stavbaři rekonstruovat v březnu. Zmizely staré lavičky i dlažba. Práce byly oproti původním předpokladům o měsíc delší a o čtyři miliony korun dražší.

Zkomplikovala je do té doby neznámá poloha kanalizace a tepelného potrubí. „Holešov leží na píscích, takže některé pilíře bylo nutné ještě podbetonovávat. To byly další vícenáklady,“ vysvětlil starosta Holešova.

Holešov se už nemusí na rozdíl od krajského města za staré autobusové nádraží stydět. Představy o moderním terminálu jsou ve Zlíně sice už známé, ale realizovat se začnou nejdřív za rok.