Kuriózní případ z Hodonínska: Záchranářka „odrodila“ krátce po sobě dva chlapce

Na Hodonínsku se ve středu narodili dva zdraví chlapci: Matěj a Mato. To by samo o sobě nebylo ničím výjimečným, oba se ale narodili doma a oběma pomohla na svět záchranářka Jitka Jágerová. „Je to neuvěřitelné, za dvacet let jsem nebyla u porodu, dnes dvakrát, je to nádherná služba,“ popisuje Jágerová dojatě. Obě matky chtěly rodit v porodnici, ale nestihly se tam kvůli překotnému nástupu porodu dopravit.

Na středeční směnu Jitka Jágerová jen tak nezapomene. Hned ráno vyslali operátoři k nenadálému porodu do Hodonína nelékařskou posádku a vzápětí přijel i lékař. Do porodnice už ale dojet nestačili. Zdravý chlapeček, který dostal jméno Matěj, se narodil doma. „Je to zdravý, krásný kluk. Šťastní jsou rodiče i my, protože takové výjezdy patří k těm radostným,“ pochlubili se záchranáři na sociálních sítích.

O pouhé dvě hodiny později vyjeli záchranáři do Mutěnic a tam pomohli na svět dalšímu chlapci. „Porod se odehrál na lavici v předsíni,“ popsala mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová. Druhý chlapec dostal jméno Mato. „Takový souběh je skutečně mimořádný,“ dodala mluvčí záchranky.

Záchranáři obě čerstvé maminky i s dětmi převezli do porodnice v Kyjově, kde zůstanou ještě pár dní pod kontrolou lékařů.