Hraniční přechod v Harrachově bude pro nákladní dopravu zavřený

Silničáři odpoledne uzavřou hraniční přechod v Harrachově pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů. Důvodem je očekávané sněžení. Úsek silnice 10 od Tanvaldu se uzavře v 15:00 a nákladní auta tam neprojedou minimálně do úterního rána. Uvedl to ředitel společnosti Silnice LK Petr Šén.

 „Vzhledem k předpovědi, kdy po 18:00 bude velmi vysoká intenzita sněhových srážek a bude se jednat o těžký mokrý sníh, se dají očekávat komplikace v dopravě, zejména pro nákladní vozidla,“ upřesnil Šén.

Řidiči by podle něj měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu styl jízdy. „Doporučujeme kvalitní zimní výbavu – zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku, při cestách do hor i sněhové řetězy,“ dodal.

Zhruba osmnáctikilometrový úsek z Tanvaldu bude uzavřený minimálně do úterního rána. Silničáři doporučují jako náhradní trasu pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny silnici 35 k hraničnímu přechodu do Hrádku nad Nisou na Liberecku.

V Libereckém kraji se má odpoledne začít ochlazovat – platí proto varování před silným sněžením. Připadnout by mělo od pěti do 15 centimetrů sněhu, ojediněle to však může být až 20 centimetrů.