Otázky a Fokus Václava Moravce nově můžete poslouchat i jako podcasty

Otázky Václava Moravce jsou nově na webu ČT24 a příslušných platformách dostupné ve formě zvukové stopy – podcastu. Ve stejné podobě si diváci mohou pustit i měsíčník Fokus Václava Moravce. Diskusní pořady se tak přidávají ke stávající nabídce podcastů ČT24 z oblasti vědy.

Místo čtení textu zvuk. Podcasty si našly řady příznivců, kteří si místo čtení nebo sledování videa raději pustí pořad jen jako zvukovou stopu. Mohou si je poslechnout uživatelé chytrých telefonů, tabletů i počítačů. Díky audio formátu také výrazně ušetří na spotřebě mobilních dat – jednotlivé epizody je navíc možné si skrz web nebo aplikace stáhnout do přenosných zařízení a následně poslouchat i bez připojení k internetu. ČT24 už dříve v tomto formátu představila vědecké pořady – Hyde Park Civilizace a Vědecké interview.

„Projekt jsme spustili v polovině dubna a zaznamenali jsme velký divácký ohlas. Lidé se nás také okamžitě začali dotazovat, zda mezi podcasty přidáme i další pořady, a velmi často si říkali právě o Otázky Václava Moravce. Jsem rád, že jim můžeme vyjít vstříc a nově mohou ve zvukové podobě slyšet jak nedělní Otázky, tak i měsíčník Fokus Václava Moravce,“ uvedl šéfeditor webu ČT24 Aleš Měřička.

Nyní se tak nabídka pořadů rozšíří i na pravidelný politický pořad Otázky Václava Moravce.  Záznamy diskuzního pořadu, jehož mottem je reflektovat „témata, o kterých se začne mluvit“, tak diváci budou moci pravidelně najít na webu ČT24 a příslušných platformách každou neděli.

„Projekt podcastů náš tým velmi oslovil a jsme rádi, že se Otázky k divákům nově dostanou i touto cestou. Osobně jsem moc rád, že v tomto formátu můžeme představit i Fokus, ve kterém se snažíme nabízet nadčasová témata, vysíláme z unikátních míst a zveme hosty, kterým stojí za to naslouchat,“ říká moderátor obou pořadů, Václav Moravec.

Měsíčník Fokus Václava Moravce, ve kterém řada hostů diskutuje „fenomény dneška, na které v denním zpravodajství nezbývá čas“, vysílá ČT24 vždy první úterý nebo středu v měsíci živě od 20:00 do 22:00. Záznamy pořadu diváci najdou na webu a podcastových platformách vždy po odvysílání pořadu.

Pořady ČT24 nabízí na svém webu a také na platformě SoundCloud, kde jsou veškeré díly dostupných pořadů přehledně roztříděné do playlistů.

Pro majitele telefonů Apple nebo jiných zařízení se systémem iOS je obsah k dispozici také přes platformu iTunes. Stejně jako iTunes, i SoundCloud je možné si ve formě přehledné aplikace stáhnout do mobilních telefonů.

Novinky ze světa vědy je možné si poslechnout vždy v pondělí po odvysílání aktuální epizody Hyde Parku Civilizace nebo po odvysílání Vědeckého Interview. Pro zahraniční diváky nebo příznivce původního znění jsou díly natáčené v angličtině k dispozici i v originálním znění.