České dráhy budou mít vlastní televizi

Praha  - České dráhy od srpna spustí ostrý provoz své internetové televize. Dopravce bude ve vysílání prezentovat novinky na železnici, vlastní služby a také nabídne zajímavé videoklipy pro milovníky vlaků. V testovacím režimu televize funguje již od jara.

Vysílání bude obsaženo ve třech tematických okruzích. Největší díl připadá na jednotlivé díly televizního pořadu Svět na kolejích, který pravidelně vysílá Česká televize od roku 2005. Druhá část zahrnuje 13 dílů z cyklu pětiminutových videoklipů o železnici v regionech České republiky. Poslední kapitolou je reklama, která má veřejnosti přiblížit projekty a akce Českých drah. Ke sledování je potřeba mít nainstalovaný Flash přehrávač verze 9 nebo vyšší.

„Vlastní internetovou televizi chápeme jako další účinný nástroj, který pomáhá vytvořit ucelený pohled na činnost naší společnosti,“ uvedl ředitel odboru komunikace Českých drah Zbyněk Honys.

Podnikové televize jsou v České republice ojedinělé. S klasickým televizním vysíláním je ale nelze srovnávat. Jde spíše o přehrávání záznamové smyčky nebo mají formu takzvaných videogalerií. Ty využívají například sportovní kluby na svých stránkách.