Televize diskriminuje muže

Londýn - Jeremy Paxman, zpravodaj pořadu Newsnight, říká že bílí muži ze střední třídy prý nemají šanci pracovat v televizi. "V téhle branži není nic horšího, než být bílý muž středním třídy," řekl v interview na edinburghském televizním festivalu. Odmítá jakékoliv umenšování role žen nebo nerovnost pohlaví. Jmenoval 5 ředitelek britských televizních stanic a dodal: "To na nějaké spiknutí proti ženám nevypadá."

„Když za mnou přijde někdo kdo zapadá do téhle skupiny mužů s tím, že by chtěl pracovat v televizi, řeknu mu ať se rovnou vzdá všech nadějí. Prostě nemá šanci,“ zakončil své tvrzení Paxman. Proti němu se postavila redaktorka Mariella Frostrupová, která vyjmenovala několik významných osobností televize - bílých mužů střední třídy. „Jmenoval 5 žen, protože vyjmenovat všechny významné muže v televizi by mu trvalo celý den,“ dodala.

Podle Frostrupové se ženy stále setkávájí s diskriminací. Jí samotné prý jeden produkční řekl, že v televizních vědomostních soutěžích je tak málo žen proto, protože je obecně málo inteligentních žen. „Přesně takovým povýšeným názorům čelíme,“ řekla. „Muži jsou vnímáni jako lidé s určitými přirozenými vlohami, které ženám chybí. Musíme proti tomu stále bojovat.“

Paxman má za sebou mnoho dalších kontroverzních tvrzení. Pravidelně odhaluje různé skryté skutečnosti a nebojí se upozorňovat na chyby, od telefonických soutěží které diváci nemohli nikdy vyhrát po různé digitální úpravy obrazu.

Vydáno pod