Nové brněnské studio postaví Česká televize v Brně-Bosonohách

Brno - Nová budova brněnského studia České televize vznikne v Brně-Bosonohách. S náhradní variantou umístění studia v brněnské části Žebětín už vedení televize nepočítá.

Odhadované náklady na stavbu studia včetně technického vybavení převyšují 600 milionů korun. Studio by mělo vzniknout do konce roku 2012. Smlouvu s realitní kanceláří zajišťující výkup pozemků hodlá televize podepsat do konce února příštího roku. Nové studio zabere zhruba 15 000 metrů čtverečních, podle technického ředitele ČT Rudolfa Popa zbývá vykoupit několik posledních pozemků.

Televize musí vybrat projekt stavby i jejího manažera

Kromě nákupu pozemků čeká televizi v blízké době další důležité rozhodnutí, a to výběr zhotovitele projektu na stavbu studia. V prvním kole výběrového řízení, které skončilo minulý týden, nesplnil požadavky žádný z uchazečů, druhé kolo chce televize vyhlásit do dvou týdnů.

Další klíčové rozhodnutí se týká postu projektového manažera. Brněnské studio oslovilo v minulých týdnech tři personální agentury, kterým zadalo požadavky na vzdělání a praxi manažera. V současné době máme na stole konkrétní nabídky od všech agentur, manažer by mohl do funkce nastoupit během ledna, dodal Čermák. 

ČT původně chtěla areál bývalých kasáren

Nyní sídlí televize ve dvou budovách v centru města. Dispozičně ale nevyhovují televizním potřebám. Obě budovy pocházejí z první republiky a dosud nebyly celkově rekonstruovány. Dále má televize ještě sklady a garáže v Židenicích. Všechny budovy by ČT chtěla prodat a z výtěžku uhradit část nákladů na výstavbu nového sídla. 

Televize v minulosti usilovala o areál bývalých Jaselských kasáren poblíž centra Brna, v nichž se natáčel seriál Četnické humoresky. Nakonec si to ale kvůli vysoké ceně a nevyjasněným vlastnickým poměrům rozmyslela.