Z Primy odchází šéf oddělení vlastní tvorby Rostislav Uher

Praha - Šéfredaktor oddělení vlastní tvorby Rostislav Uher končí v televizi Prima. Vedení televize zatím neoznámilo, kdo jej ve funkci nahradí, není znám ani důvod, proč Uher druhou největší komerční televizní stanici v Česku opouští. Podle vedení však chce televize pokračovat v prohlubování vlastní tvorby i nadále. Uher ve funkci působil od listopadu 2006, ve službách Primy byl od roku 2001.

Uher ve funkci šéfredaktora oddělení vlastní tvorby před dvěma lety vystřídal Petra Nezvala. Spolupracovat s Primou začal Uher v roce 2001 jako dramaturg pořadů vlastní tvorby, do té doby působil v redakci zábavy televize Nova. Zde byl mimo jiné vedoucím dramaturgem první a druhé řady reality show Česko hledá SuperStar či Výměny manželek.

Programový ředitel Gordon Lovitt v souvislosti s odchodem Uhra uvedl, že Prima bude i v příštím roce dále investovat do rozvoje formátů vlastní tvorby. „Je v našem zájmu nadále stavět na úspěších naší vlastní tvorby a dále hledat žánry a formáty, ve kterých bychom dosahovali co největšího diváckého ohlasu,“ uvedl. „Chceme také prohloubit spolupráci s nezávislými produkcemi - najít toho nejlepšího partnera pro každý ze specifických formátů TV Prima,“ dodal.