Playboy druhé generace slibuje retro duch 60. let

Los Angeles - Hugh Hefner, zakladatel legendárního magazínu Playboy, se chystá na penzi. Jeho dva synové osmnáctiletý Marston a o rok mladší Cooper se v lednovém vydání Playboye v rubrice 20 otázek svěřují, jak by si představovali novou tvář časopisu. Změna je prý nevyhnutelná. Mladíci slibují návrat ducha doby, kdy časopis před 55 lety vznikl: kontroverzní témata autorů, klasiku a umění ve fotografiích.

„Playboy rozhodně potřebuje nový směr,“ uvádí Marston. „V 60. letech jsme měli brilantní nositele ideí tvorby lidských práv. Dnes občanská společnost není tolik angažovaná jako dřív, stále ale můžou její reprezentanti jít hloub pod povrch a přinášet kontroverzní témata,“ nastiňuje Marston.

Playboy je ovšem veřejnosti známější spíše svými akty atraktivních, úspěšných nebo slavných žen. Tady nová generace Hefnerů připravuje největší obrat. „Chtěl bych dívky prezentovat tak, jako se tomu dělo v padesátých a šedesátých letech, více umělecky, klasicky,“ překvapuje retro notou Cooper.

Cooper i jeho bratr mají s odhalenými fotografiemi nemalé zkušenosti. Vyrůstali přímo vedle ateliérů a redakce Playboye. Navíc na jedné z kontroverzních fotografií Playboye, která teď visí v otcově pracovně, je zvěčněna jejich matka Playmate Kimberley.

Oba bratři rozhodně chtějí být u toho, až jejich otec nebude jako pověstný pedant v čele firmy u každého písmenka od kmenových článků až po komiks.

Změnu Playboy rozhodně potřebuje, co se ziskovosti týče. Jeho roční hospodářské výsledky se opakovaně ocitají v desetimilionových dolarových ztrátách. Finanční ředitelka Playboy Enterprises Linda Havard plánuje příští rok agresivní škrty nákladů. Už letos opustilo vydavatelství 14 procent zaměstnanců. Změny se odehrávají i na špičce Playboye. Nevlastní sestra bratrů Hefnerových Christie tento měsíc oznámila odchod z funkce CEO Playboy Enterprises v lednu po dvaceti letech ve funkci.

Playboy je pánský časopis založený roku 1953 Hughem Hefnerem jako firma Playboy Enterprises, Inc. Je to měsíčník s informacemi z oblasti módy, sportu, nejnovějších technických vymožeností, luxusního zboží, cestování, automobilismu a s profily významných osobností a rozhovory s nimi. Je však také synonymem pro erotické fotografie žen, mnohdy z řad velmi známých osobností. Časopis Playboy vychází v mnoha jazykových mutacích téměř po celém světě. V České republice se prodává od roku 1991.

  • Hugh Hefner autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/589/58869.jpg
  • Christie Hefner autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/589/58868.jpg
Vydáno pod