Volí se nejoblíbenější pohádková dvojice

Praha - Česká televize a Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín vyhlásily soutěžní anketu o nejoblíbenější filmovou a televizní pohádkovou dvojici. Hlasující mohou vybírat z padesáti filmových a televizních pohádkových dvojic. Jejich seznam je k dispozici na webových stránkách www.pohadkovedvojice.cz. Vylosovaný hlasující divák získá věcné ceny, dokonce si může zahrát v připravované pohádce. Svůj hlas mohou zájemci posílat prostřednictvím SMS zprávy na číslo 906 11 09 ve tvaru ZLIN mezera ČÍSLO DVOJICE (1-50). Cena jedné SMS je devět korun včetně DPH.

Vítězná dvojice bude vyhlášena na slavnostním festivalovém Galavečeru nazvaném Kamera! Klap! A jedem!, který ze Zlína vysílá Česká televize v přímém přenosu 6. června od 20 hodin. Jeho součástí bude i defilé slavných pohádkových dvojic. Moderátor večera Miroslav Etzler přivítá Jiřinu Bohdalovou, Jiřího Mádla, Dagmar Patrasovou, Jiřího Lábuse a mnoho dalších.

Kromě vítězné dvojice padne během večera i jméno vylosovaného diváka, který vyhraje nejen LCD televizor a DVD rekordér, ale i možnost účinkovat v pohádce Šťastný smolař režiséra Matěje Mináče. Natáčení chystá brněnské studio České televize od září 2009.

Vydáno pod