Startují nové Události

Praha – Dnes večer v 18:57 se poprvé představí zbrusu nové Události České televize. Budou modernější, pestřejší a nabídnou divákům delší stopáž, tedy i více informací. Dvojici moderátorů nahradí jeden hlavní a jeden moderátor-reportér. Změní se celý vzhled studia a logo relace.

Diváky Událostí čekají největší změny za posledních 14 let. A netýkají se jen sloganu relace – sledujte Události jasné a spolehlivé –, především nabídnou více informací. Hlavní zpravodajská relace ČT se prodlouží na 48 minut, o víkendech potrvá o čtyři minuty kratší dobu.

„Dvojice sedících moderátorů je minulostí. Novými Událostmi provede diváky jeden hlavní moderátor. Bude se víc podílet na konečné podobě hlavní zpravodajské relace. Doplní ho moderátor-reportér,“ uvedl ke změnám ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal.

První Události v nové podobě dnes povede Marcela Augustová, moderátorem-reportérem bude Jakub Želený. S aktuálním děním ve sportu seznámí v Brankách, bodech, vteřinách Barbora Černošková.

Moderátor Událostí bude také více spolupracovat během dne s redakcí. „Bude se více podílet na výrobě jednotlivých reportáží a bude s nimi více seznámen,“ vysvětlil šéfredaktor zpravodajství ČT Petr Mrzena. Události dají více času a hlubší pohled na vybraná témata. Ta budou vycházet z denních událostí, ale i z vlastních redakčních zdrojů – od redaktorů z týmu Událostí. Největší prostor dostane hlavní zpráva dne.

Změní se i studio. V nové podobě kombinuje skutečné a virtuální prvky. Moderátor v něm bude mít k dispozici dotykové plazmové obrazovky. Studio doplní nový grafický styl - nové písmo, typ upoutávek a předělů a nové logo.

Startují nové Události (zdroj: ČT24)

Pro diváky skrytou, ale velmi důležitou součástí nových Událostí je i technické zázemí. Třeba jen režírovat novou relaci bude náročnější. „K dispozici máme šest plazem, což je pro režiséra složité,“ potvrdil režisér hlavní zpravodajské relace Marek Straka.