Devátá řada StarDance zná své vítěze. Parket opanoval pár Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková

Finálovým večerem vyvrcholila devátá řada populární taneční soutěže StarDance. Do závěrečného klání postoupily tři páry, z nichž veřejnost vybrala letošní vítěze - dvojici tvořenou hercem Jiřím Dvořákem a jeho taneční partnerkou Lenka Norou Návorkovou. Za nimi se umístily páry Pavla Tomicová & Marek Dědík a David Svoboda & Veronika Lálová.

Každý pár zopakoval v průběhu finálového večera tři – dle svého výběru - nejlepší tance jak z latiny, tak standardu. A přidal také jeden premiérový, a to diváky hodně očekávaný freestyle.

Je tu nejlepší vybavení, nejlepší přenosový vůz, nejlepší zvukový vůz. To StarDance potřebuje.
Roman Petrenko
režisér přenosu

Celý večer uvedlo vystoupení zpěváka Mikolase Josefa, letošního reprezentanta České republiky v Eurovizi. Na parketu si také zatančily všechny předtím vyřazené páry. Podobně jako v minulých osmi řadách se finále připravovalo téměř dva měsíce.

Režie přenosu se stejně jako u všech předchozích ročníků ujal Roman Petrenko. K dispozici měl celkem šestnáct kamer, z čehož šest pohyblivých, které tančily spolu se soutěžícími. Ve štábu byla stovka spolupracovníků – kameramani, zvukaři, osvětlovači nebo rekvizitáři. 

Záznam finálového večera deváté řady StarDance (zdroj: ČT24)
StarDance IX: Tereza Kostková a Marek Eben
Zdroj: ČT/David Raub

Jasnou stálicí soutěže je i moderátorské duo Tereza Kostková a Marek Eben. Ten byl navíc spoluautorem scénáře. „Ono by se dalo říct: 'Tenhle pár tancoval hezky, tak děkujeme a jsme zvědaví, co předvede ten příští'. Mně to ale přijde, že je to škoda. Když už máte prostor, tak se musíte pokusit ještě něco říct,“ řekl Eben ke své roli.

Finálový večer se v holešovickém Výstavišti nacvičoval už od poloviny tohoto týdne. V sobotu dopoledne si tanečníci zkusili celý program bez kostýmů, odpoledne proběhla generálka s publikem.

Dva měsíce příprav na přenos z finále StarDance (zdroj: ČT24)