Nejstahovanější filmy 2016: Superhrdinové klidně zachrání svět, pirátům se ovšem neubrání

Desítce nejčastěji nelegálně stahovaných snímků loňského roku dominují superhrdinové – žebříček sestavil zpravodajský server Torrent Freak podle svých odhadů.

Chodilo se na ně do kina, ale podívat se na ně lidé chtěli i bez placení. V žebříčku nejčastěji nelegálně stahovaných filmů se na prvním místě umístil nekorektně zábavný antisuperhrdina Deadpool.

Na druhou pozici se dostal filmový střet Batman vs Superman a na třetí Captain America v příběhu s podtitulem Občanská válka. V první desítce se pak objevili ještě X-Men se svou Apokalypsou a komiksoví superzločinci a jejich Sebevražedný oddíl.

Zájem pak byl i o pokračování známých příběhů, které nemají komiksové kořeny. Počítá se mezi ně i nejvýdělečnější film roku 2015 Star Wars: Síla se probouzí a Emmerichův Nový útok na Den nezávislosti. V této vesmírné společnosti se ocitla i animovaná rybka z rodinného snímku Hledá se Dory.

Hledá se Dory
Zdroj: Falcon

Nelegální stahování se nevyhnulo ani fantasy příběhu podle počítačové hry Warcraft: První střet a desítku piráty nejvyhledávanějších titulů uplynulého roku uzavřel Revenant: Zmrtvýchvstání – na internet snímek, který Leonardu DiCapriovi přinesl prvního Oscara, unikl ještě před kinodistribucí prostřednictvím jednoho ze zaměstnanců filmového studia.