Počet obětí pondělní nehody na Znojemsku se zvýšil na pět. V nemocnici zemřel těžce zraněný chlapec

Pondělní nehoda u Pavlic na Znojemsku má pět obětí. Ve Fakultní nemocnici Brno zemřel i těžce zraněný chlapec. Nehoda se tak stala na českých silnicích nejtragičtější od září 2015.

Informaci o úmrtí čtyřměsíčního chlapce potvrdil ředitel Fakultní nemocnice Brno Roman Kraus. „Dítě zemřelo ve středu večer,“ řekl.

Nehoda tří aut zablokovala v pondělí večer hlavní tah ze Znojma na Jihlavu. Na místě byli čtyři mrtví a dva těžce zranění. Jedním z nich byl čtyřměsíční chlapec, jeho matka řídila automobil a zemřela. Dítě převezl vrtulník do brněnské nemocnice. „Dítě leží na dětském ARU. Bohužel je ve velmi kritickém stavu,“ komentoval v úterý ředitel nemocnice Roman Kraus.

Nehodu podle prvotního policejního vyšetřování zavinil řidič auta, který předjížděl nákladní vůz v nepřehledném stoupání přes plnou středovou čáru. Na horizontu se pak střetl s protijedoucím Volkswagenem Passat a za ním ještě se Škodou Fabia. Řidič v Audi navíc nebyl připoutaný, stejně tak další dva pasažéři. Jediný, kdo ve voze pásy použil a přežil, byla cestující žena.

Nehodu policie nadále vyšetřuje. Vhledem k tomu, že pravděpodobný viník nehody zemřel, policie věc pravděpodobně odloží. Mluvčí policie Kamila Haraštová řekla, že u takto vážných nehod vyšetřování vzhledem k více poškozeným obvykle trvá měsíce, ne-li rok.

V září 2015 na dálnici D1 u Vyškova zemřelo při srážce nákladního auta a dodávky pět lidí. V nemocnici v Brně-Bohunicích zemřela o několik dní později jedna ze tří zraněných, která se stala šestou obětí.