Policie vyšetřuje násilnou smrt seniorského páru nedaleko Rokycan

Plzeňská krajská kriminálka od středečního večera vyšetřuje násilnou smrt manželů v domově s pečovatelskou službou v Břasích na Rokycansku. Hned po činu policisté zadrželi i podezřelého – třicetiletého muže s příbuzenskou vazbou na manželský pár. Obětem bylo přes sedmdesát let.

„Po deváté hodině večer jsme přijali oznámení o nálezu dvou osob nejevících známky života v zařízení pro seniory v jedné obci na Rokycansku,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová a později doplnila: „V nočních hodinách se policistům podařilo zadržet podezřelou osobu.“

Tragická událost se stala v domě s pečovatelskou službou, který patří pod obec Břasy. Jde o přestavěný objekt bývalých kasáren na okraji vsi, kam dojíždí pečovatelky a není tam trvalá služba.

V pečovatelském domě bydleli senioři jen dočasně

Objekt nabízí jednačtyřicet bytů a manželé v seniorském zařízení bydleli dočasně. Čekali, až jejich vnuk přestaví jejich dům v Břasích, který na něj převedli. „Už se do domu měli pomalu, zhruba v létě, vracet. Mluvil jsem s nimi ještě nedávno, těšili se, že se vrátí,“ uvedl starosta Břas Miroslav Kroc.

Manželé před dvěma lety oslavili zlatou svatbu. „Je to pro nás hrozná událost. Znám je oba od mých tří let, moji rodiče se s nimi kamarádili,“ doplnil starosta. Podrobnosti případu ovšem zůstávají neznámé. Policisté zatím nechtějí zveřejňovat žádné informace, aby nenarušili průběh trestního řízení.