Nalezené stopy krve nepatřily „lupiči století“ Procházkovi

Praha - Stopy krve, nalezené po zadržení komplice údajného pachatele "loupeže století", nepatřily Františku Procházkovi, uvedla mluvčí Městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Procházkova komplice zatkla policie minulý týden v jeho bytě ve středních Čechách. Televize Prima následně zveřejnila informaci, že u něho kriminalisté našli stopy Procházkovy krve.

„Můžeme potvrdit, že v souvislosti se zadržením spolupachatele F. P. byly zjištěny stopy krve. V žádném případě však nepatřily F. P. Komu patřily a kde byly přesně nalezeny, nebudeme komentovat. Zdroj, který uvedl mylné informace, nemohl být obeznámen s případem,“ uvedla Zenklová.

Půlmiliardová krádež, která zřejmě nemá v historii české kriminalistiky obdoby, se stala loni v žižkovském areálu agentury G4S, kde Procházka pracoval jako strážný. V sobotu 1. prosince ráno tam podle policie vjela dodávka maskovaná jako firemní vůz agentury, do níž pachatel naložil ukradené peníze. Auto řídil jeho komplic.

Podle televize Nova je jím spolupachatel, kterého minulý týden policie zatkla. Policie ale tají, jak a na základě čeho komplice zadržela. Prozradit nechce ani, zda je zadržená osoba muž nebo žena.

Po Františku Procházkovi policisté stále pátrají.