Při nehodě v Brně se zranilo pět lidí a jedno dítě

Brno - V Brně-Židenicích se dnes večer stala vážná dopravní nehoda, při které se zranilo šest lidí včetně čtyřletého dítěte. V Černovické ulici se ve směru na Komárov srazil zatím neznámý počet aut, všechna zranění jsou lehká až středně těžká, řekla bez dalších podrobností mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová. Na místě je policie a čtyři sanitní vozy.

„Při nehodě došlo ke zranění pěti osob, včetně čtyřletého dítěte. Třicetiletý muž utrpěl středně těžká poranění hlavy, osmdesátiletý muž zhmoždění zad, čtyřletý chlapec poranění hlavy a dvě ženy utrpěly lehká poranění,“ řekla Zuchová. Dva týmy rychlé lékařské pomoci a dva týmy rychlé zdravotnické pomoci všechny zraněné na místě ošetřily a převezly do zdravotnických zařízení v Brně.

Brněnští záchranáři se po zbytek víkendu budou muset obejít bez jednoho sanitního vozu, který dnes ve 20:41 havaroval na křižovatce ulic Nerudova a Konečného náměstí. „Dvoučlenná posádka vozu právě jela za pacientem, křižovatku projížděla se zapnutým výstražným znamením na zelenou, když do ní narazilo jiné auto. Nikdo nebyl zraněn, za pacientem jsme vyslali druhý vůz. Škoda na sanitce ale bude pravděpodobně velká,“ dodala Zuchová.