Při střelbě v rodinném domku v Rousínově zahynuli tři lidé

Rousínov (Vyškovsko) - Tři lidé dnes odpoledne zahynuli při střelbě v rodinném domku v Čechyni, místní části obce Rousínov na Vyškovsku. Podle předběžných informací zřejmě mladý muž zastřelil oba své rodiče a pak spáchal sebevraždu. kdo přesně střílel a jaký byl jeho motiv, policie stále vyšetřuje.

„Na místě jsou policejní experti. Podle prvního ohledání na místě zahynuli asi padesátiletí manželé a jejich syn, kterému je kolem třiceti let. Na všech tělech jsou patrná střelná poranění. Vyšetřování je ale na samotném počátku, podrobnější informace budou známy nejdříve v průběhu příštího týdne,“ uvedla jihomoravská policejní mluvčí. 

Mrtvá těla nalezli kolem páté hodiny odpoledne příbuzní obětí. Podle informací serveru tn.cz přišel telefonát na tísňovou linku 158 přímo z rodinného domku, kde se střílelo. O několik minut později vyjeli na místo činu také zdravotníci. „Mohu jen potvrdit, že do Čechyně vyjela posádka ze Slavkova u Brna. Na místě jsme ošetřili jednu osobu,“ řekla bez dalších podrobností mluvčí jihomoravských záchranářů.

Podle informací tn.cz je jedním z mrtvých mnohonásobný kulturistický šampion a mistr Evropy z roku 2000 Radek Suchomel, policie to ale zatím nepotvrdila.