Dva recidivisté kradli v chatkách u Frýdku-Místku

Frýdek-Místek - Dva vykradače chat chytili frýdeckomístečtí policisté. Majitelům chat muži způsobili škodu za více než 20 000 korun. Jejich řádění odhalili sousedé. Oba muži mají s touto i jinou kriminální činností už bohaté zkušenosti. Jeden z recidivistů dokonce vězení opustil na první svátek vánoční. Na svobodě tak pobyl jen necelé dva týdny, protože oba zloději skončili ve vazbě.

Čtyřiačtyřicetiletý muž z Karviné se společně se svým stejně starým společníkem 29. prosince vloupali do dvou chat z obci Řeka u Třince. V jedné bydleli, ze druhé pak vzali jídlo a pití. Ukradli také drahé věci jako elektrickou pilu nebo dalekohled, které pak prodali. Hlavní viník je přitom policistům dostatečně známý. „Byl už patnáctkrát soudně stíhaný, dokonce už i za vraždu, za kterou dostal 11 let,“ říká mluvčí frýdeckomístecké policie Ivan Žurovec.

Čtyřiačtyřicetiletý muž z Karviné přitom vězení za podobnou trestnou činnost opustil 25. prosince, frýdeckomístečtí policisté ho pak dopadli přímo na místě činu 4. ledna. Na svobodě tak byl jen deset dnů. „Jsou lidé, kteří opravdu nedokážou žít na svobodě a nedokážou najít jinou formu živobytí než tuhle,“ říká k tomu Žurovec.

Reportáž Mojmíra Žáčka (zdroj: ČT24)

Policisté oba muže obvinili z krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Patnáctinásobný recidivista si navíc vyslechl obvinění z trestného činu maření úředního rozhodnutí, protože mu soud zakázal pobyt v okrese Frýdek-Místek. Nyní jsou ve vazební věznici. Oběma mužům za vloupání hrozí až tříleté vězení.