ČSSD nabídla Brožové místo na své kandidátce do předčasných voleb

Praha - Sociální demokracie nabídla herečce Kateřině Brožové, známé například z televizního seriálu Pojišťovna štěstí, místo na kandidátce do říjnových předčasných voleb. Brožová prý nabídku potvrdila. ČSSD by herečku chtěla nasadit na kandidátku v Ústeckém kraji na jednom z předních míst. Nabídku Brožová dostala od předsedy sociálních demokratů Jiřího Paroubka, který byl v tomto volebním regionu lídrem před třemi lety a chystá se tam kandidovat znovu. Informují o tom deníky Právo a Lidové noviny.

Herečka Kateřina Brožová sympatizuje s ČSSD

„Mile mne to překvapilo. Netajím se tím, že se sociální demokracií sympatizuji a že tuto stranu podporuji,“ řekla deníku Právo herečka, která už v několika posledních kampaních ČSSD podporovala. Brožová dodala, že nemá v úmyslu stát se členkou ČSSD a zatím nabídku zvažuje. Pokud by se do sněmovny dostala, ráda by se věnovala například kultuře.

Šéf ČSSD uvedl, že Brožová má podobné názory jako sociální demokracie. „Paní Kateřina Brožová s námi dlouhodobě spolupracuje. Má podobné názory, jako jsou názory ČSSD. Určitě by chtěla pracovat pro českou kulturu,“ uvedl Paroubek. Severočeští poslanci ale Paroubkovo nadšení pro Brožovou nesdílí, bojí se prý, že by se kvůli ní do sněmovny nemuseli dostat.

O kandidátce ještě není rozhodnuto 

Šéf ústecké krajské ČSSD Petr Benda řekl, že ohledně kandidátky zatím „není rozhodnuto o nikom“. Podle něj o jménech kandidátů budou nejprve rozhodovat místní organizace, pak okresní konference a konečné slovo bude mít krajská konference, kterou Benda očekává na konci června. Benda dodal, že ČSSD v Ústeckém kraji znovu podporuje jako lídra sněmovní kandidátky Paroubka.

Média již dříve uvedla, že za ČSSD bude nejspíš kandidovat do sněmovny také vítěz olympiády v Naganu hokejista Jiří Šlégr, který je jedním z největších sponzorů ČSSD.