O víkendu budou některé vlaky posíleny

Praha – Na některých dálkových vlacích se o prodlouženém víkendu objeví posilové vozy. Posily pojedou především na spojích mezi Ostravou a Prahou. Na posilovém rychlíku Olše se v neděli opět objeví dvojice příměstských patrových jednotek, které poprvé zkušebně České dráhy nasadily minulý týden. Důvodem posil je očekávaný zvýšený zájem o cestování vlakem kvůli dvěma prodlouženým víkendům po sobě, zejména kvůli návratu cestujících v neděli 10. května. Informoval o tom tiskový mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

„Dva prodloužené víkendy za sebou vedly k tomu, že si mnoho lidí vzalo dovolenou a budou se vracet právě o nadcházejícím víkendu a hlavně v neděli 10. května,“ doplnil Šťáhlavský.

Posilové vozy budou v neděli k vidění například na odpoledním expresu Odra z Žiliny přes Ostravu do Prahy, na Intercity Leoš Janáček z Bohumína do Prahy a také na Intercity Bohemia na stejné trase. Více vozů poveze také posilový vlak Helštýn z Českého Těšína do Prahy.

Dráhy plánují posílit také rychlík z Českých Budějovic přes Písek a Příbram do Prahy, který přijíždí do cílové stanice v 18:20. Místo obvyklého vozu s kapacitou asi 80 míst na něm pojede patrový vagon, který nabídne 130 míst k sezení.

V sobotu a v neděli vyjede z Košic posilový noční rychlík Vihorlat s odjezdem z Košic ve 20:05 a příjezdem do Prahy druhý den v 5:54 hod.