V Ďáblicích nebudou do prázdnin jezdit tramvaje

Praha – Dlouhodobá výluka začne v úterý 19. května na tramvajové trati z Kobylis do Ďáblic. Tramvaje po ní nebudou jezdit až do 1. července. Zatím proběhne oprava trati ve Střelničné ulici. Výluka se dotkne tramvajových linek 10, 17, 24, 25 a noční 53. Náhradní autobusová doprava bude provedena prostřednictvím autobusových linek vedoucích z Kobylis na Prosek, které část cesty jedou souběžně s tratí, a prodloužením autobusové linky 162. Další omezení tramvajového provozu v Praze proběhne od soboty 16. do úterý 19. května, kdy bude pro autobusové i tramvajové linky zrušena zastávka Prašný most ve směru na Vítězné náměstí. Od pondělí 18. května potom bude mít v ulici Muchova novou zastávku autobus 131, obě tyto změny souvisejí s pracemi na tunelu Blanka. Informovala o tom Eva Dydová z oddělení komunikace pražského dopravního podniku.

Během výluky mezi Kobylisy a Ďáblicemi budou tramvajové linky 10 a 53 odkloněny ze zastávky Kobylisy do Vozovny Kobylisy, linka 17 bude při cestě z Modřan ukončena již na Výstavišti. Linka 24 bude z Kobylis pokračovat do zastávky Vozovna Kobylisy a linka 25 bude ve směru od Sparty odkloněna z Dělnické přes Nádraží Holešovice a Trojskou na Okrouhlickou, odkud se bude vracet zpátky na Spartu.

Náhradní autobusovou dopravu zajistí prodloužení linky 162 do trasy Kobylisy – Sídliště Ďáblice. Na této trase bude mít zastávky Kobylisy, Kyselova, Ládví, Štěpničná, Třebenická a Sídliště Ďáblice. V noci bude po této trase jezdit náhradní autobusová linka X53. Pro autobusy 177 a 183 se kvůli tramvajové výluce zřídí mezi zastávkami Ládví a Kobylisy zastávka Kyselova v ulici Střelničná a zastávka Třebenická.

Vydáno pod