Na Liberecku zavinilo počasí několik nehod

Liberec - Prudký déšť a silný vítr komplikovaly dnes dopravu na Liberecku. Do 14:30 vyjeli policisté k osmi haváriím. Čtyři z nich se staly na stejném místě, v Paceřicích u Turnova, dvě jen pár kilometrů dál, u Žďárku, informovala o tom mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

První nehoda se podle ní stala v půl deváté, kdy řidič auta dostal smyk, vyjel z vozovky a skončil pod srázem. Utrpěl zranění a vrtulník ho přepravil do liberecké nemocnice.

Při další nehodě se auto převrátilo přes střechu a zůstalo ležet na boku. Jeli v něm dva cizinci, jsou zraněni a byli převezeni do turnovské nemocnice. Další havárie vozu se obešla bez zranění. Ve 13:40 byla ze stejného úseku oznamována ještě jedna nehoda, při níž se auto převrátilo na střechu. Policie nemá zatím bližší informace o škodách a zraněních.

„Protože se nehody staly na stejném místě, na 41. kilometru silnice I/35, jednali jsme se silničáři a Libereckým krajem o přijetí opatření ke zvýšení bezpečnosti jízdy,“ dodala Suchánková. Na úseku se podle ní v nejbližší době objeví značky přikazující za deště snížení rychlosti na 90 kilometrů v hodině a také ocelová svodidla.

Podle Ivy Michálíčkové z Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje jsou problémy také na silnici z Bílého Kostela na Grabštejn, kde spadlo přes vozovku několik stromů. Jeden se zřítil na projíždějící nákladní auto, nikoho ale nezranil.