EasyJet prý nevyhazuje tělnaté cestující

Řím - Nízkonákladová letecká společnost EasyJet popřela pravdivost informace, že nechce převážet tělnaté cestující. Podle úterního vydání britského deníku Daily Telegraph odmítl zaměstnanec EasyJetu na letišti v italském Bari vpustit jednu cestující na palubu s tím, že je příliš tlustá a musí si proto koupit dvě letenky. Podle dopravce jde o fámu, kterou si někdo vymyslel.

Daily Telegraph napsal, že pětapadesátiletá Anna Delluciová, která váží téměř 100 kilogramů, chtěla cestovat z Bari do Říma. Na letišti ji však měl zaměstnanec firmy EasyJet k překvapení jejímu i ostatních pasažérů vyzvat, aby si stoupla na váhu. Tělnatá cestující to podle listu odmítla a do letadla nenastoupila. Nyní prý chce leteckou společnost žalovat za ponížení, které jí měla způsobit.

Podle mluvčího EasyJetu Thomase Meistera dopravce skutečně doporučuje lidem s nadváhou zakoupit si dvě letenky, pokud se obávají, že jim jedno sedadlo nestačí. Firma ale podle něj nemá žádné pravidlo, které by tělnatým lidem něco podobného nařizovalo.