Pátrání po Aničce: Podezřelý se přiznal, že dívku v době zmizení viděl

Praha – Od zmizení devítileté Anny Janatkové uplynulo čtvrt roku. Nyní se objevily překvapivé informace o muži podezřelém ze zmizení dítěte. Podle serveru Aktuálně.cz se měl 41letý Otakar T. při rozhovoru s jedním ze znalců poprvé přiznat, že Aničku v době zmizení viděl. V tuto chvíli ale jeho rodina neví, kde se nachází, a policie odmítá sdělit informace. Nicméně speciální 70členný policejní tým ve vyšetřování případu dál pokračuje.

Jediný podezřelý v případu Otakar měl Aničku vidět ve chvíli jejího zmizení 13. října 2010 ve 13 hodin a 15 minut. Stopy jeho DNA byly také nalezeny na školním batohu dívky. Do vazby ale nešel, neustále měnil výpovědi a popíral, že má se zmizením cokoliv společného. Nyní se však objevila zajímavá informace. „Při rozhovoru s jedním ze znalců, kteří na něj připravují posudky, se přiznal, že Aničku v době zmizení viděl,“ tvrdí redaktorka Aktuálně.cz Sabina Slonková.

Obviněný muž poté opustil severočeský Most, kde žil se svou družkou a malou dcerou. „Hned po Novém roce ho přítelkyně ze společného bytu vyhodila a on v podstatě zmizel,“ dodává Slonková. Policie nechce říci, jestli ví, kde teď obviněný je. Poštu si ale přebírá a k výslechům chodí. Odmítá ale vypovídat a účastnit se dalších úkonů trestního řízení.

Reportáž Kamily Štichové (zdroj: ČT24)

Muž plný rozporů

Otakar T. je nadprůměrně inteligentní, přitom má ale pouze základní vzdělání. Vyniká fyzickou kondicí, zato jeho osobnost podle expertů nese psychopatické rysy. Nejde také o bezdomovce, i když v Praze žil ve strojovně výtahu a měl vykrádat chatky v Troji. Přitom ale střídal kvalitní obleky, nosil kravatu a dbal na to, aby byl pečlivě upravený.

Kvůli získání svědectví o posledním známém okamžiku, kdy měla být Anička spatřena s neznámým mužem, v České televizi 15. prosince vystoupil otec Aničky. „Potřebujeme určit, jestli to byla Anička, nebo ne. Pokud někdo tuto dvojici viděl, prosíme, přihlaste se,“ vyzýval veřejnost Miloš Janatka. Doposud se však domněnku nepodařilo prokázat.

Stovky policistů opět pátraly po nezvěstné Aničce Janatkové
Zdroj: Stanislav Peška/ČTK