Ústecké nádraží má garáže, už netřeba zastavovat na zákazu

Ústí nad Labem – Cesta autem do centra Ústí nad Labem je mnohem pohodlnější než byla včera. Auto totiž lze otevřít v čerstvě otevřených patrových garážích u hlavního nádraží. Sloužit mají především řidičům, kteří přivezou cestující k vlaku nebo potřebují rychle navštívit okolí železniční stanice. Za první dvě hodiny stání v garáži totiž zaplatí řidiči pouze pětikorunu. Pokud ovšem odstaví auta na delší dobu, musí sáhnout do kapsy mnohem hlouběji.

Zaparkovat u ústeckého nádraží dosud nebylo možné. Auta před jeho budovou nesměla zastavovat, proto museli řidiči jet na některé vzdálenější místo nebo porušit předpisy. V nových garážích nyní mají řidiči k dispozici téměř 100 míst. V žádném případě přitom nejde o garáže určené k dlouhodobému parkování. Po prvních dvou hodinách se totiž prudce zvyšuje parkovné. Po třech hodinách zaplatí řidiči už 50 korun, potom stokorunu za každou další hodinu.

Výstavba garáží je součástí celkové úpravy prostor mezi ústeckým nádražím a řekou Labe. Město do ní investuje téměř 144 milionů korun, z nichž většinu získalo z evropských fondů. Zároveň zde Ředitelství silnic a dálnic opravuje komunikaci a staví protipovodňovou hráz, která ji chrání. Přístupná je od dnešního dne i terasa nad prostorem garáží.